meest recent

Piepjonge Belgische zeilers veroveren brons op WK zeilen voor de jeugd

vr 15 december 2017 17:32
Tijdens hun 1e deelname ooit behaalde het duo meteen een bronzen medaille.
Op de Youth Worlds zeilen (U19) hebben Lucas Claeyssens en Anne Vandenberghe in de Nacra 15 Open een uitstekende prestatie geleverd. Het jonge duo veroverde een bronzen medaille op hun eerste deelname ooit.

Lucas Claeyssens en Anne Vandenberghe, beiden getraind door olympisch ex-vicekampioen Sébastien Godefroid (Atlanta 1996), maakten meteen indruk tijdens de eerste dag. Op dag 1 won het 2 races en eindigde het de andere op een 2e plek.

De twee lichtgewichten hadden de eerste dagen wel wat meeval dat er weinig wind stond. De dagen die volgden stond er een fellere wind, maar wisten ze nog redelijk stand te houden. Na woensdag zakten ze van de 1e naar de 2e plek. Op de slotdag strandde het duo uiteindelijk op een 3e plaats, goed voor een bronzen medaille.

Opvallende statistiek: stuurman Lucas Claeyssens is pas 14 jaar en is daarmee een van de jongste deelnemers aan de Youth Worlds. Amper 3 zeilers op 374 (uit 60 verschillende landen) zijn jonger.