• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  FIFA schorst voorzitter Braziliaanse voetbalbond voor 90 dagen

  Marco Polo Del Nero leidt de Braziliaanse voetbalbond sinds 2015.

  Marco Polo Del Nero, de voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond, is door de ethische commissie van de FIFA met onmiddellijke ingang vor 90 dagen geschorst. De sanctie kan bovendien nog eens met 45 dagen verlengd worden.

  Niet de eerste Braziliaan met topfunctie.

  De 76-jarige Del Nero zou de "ethische regels" hebben overtreden. Dat laat de FIFA vandaag weten. Hij mag voorlopig geen enkele activiteit in het voetbal bijwonen, nationaal en internationaal.

  Del Nero leidt de Braziliaanse bond sinds april 2015. Drie jaar eerder trad hij toe tot het Uitvoerend Comité van de FIFA. Daaruit nam hij in november 2015 ontslag nadat zijn naam werd genoemd in corruptiezaken.

  Del Nero is niet de eerste Braziliaan in een topfunctie met boter op het hoofd. In oktober verdween Carlos Arthur Nuzman, de voorzitter van het olympisch comité, naar de gevangenis na beschuldigingen van fraude. Hij nam ontslag en is ondertussen opnieuw op vrije voeten.