• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Geloof dat ons voetbal op dit moment beter is dan dat van Anderlecht"

  Leko is met Club Brugge bezig aan een uitstekend seizoen.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Leko is met Club Brugge bezig aan een uitstekend seizoen.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Club Brugge kan Anderlecht zondag op 13 punten zetten. Ivan Leko hoopt dat zijn team 90 minuten domineert tegen de landskampioen en dat op een slecht veld. "Beide ploegen hebben een goed veld nodig, dat zal er zondag zeker niet liggen.

  "Winnen is zondag het enige doel"

  Hein Vanhaezebrouck haalde op zijn vooruitblik naar de wedstrijd van zondag stevig uit. "Het zit allemaal mee voor Club Brugge en beslissingen van de scheidsrechter draaien vaak in hun voordeel uit", klonk het deze middag. "Om een wedstrijd te winnen heb je geluk nodig. Dat dwing je ook af", countert Ivan Leko.

  "Ook Real Madrid en Barcelona hebben wat geluk nodig om te winnen. Ik ben niet bezig met Anderlecht, maar heb veel respect voor die club. We kijken enkel naar onszelf en we hebben deze week keihard gewerkt. Ik geloof dat ons voetbal op dit moment beter is dan dat van Anderlecht."

  "Dat zullen we zondag ook proberen te laten zien. Vanaf minuut 1 gaan we alles geven. Winnen is het enige doel. Als we dat doen, dan is de competitie zeker nog niet gespeeld. Er zijn nog play-offs en daarin kan alles."

  "Voelen ons goed in Jan Breydel en de band met de 12e man is uitstekend"

  Club Brugge verloor voor het laatst in eigen huis op 20 december 2015. Toen kwam uitgerekend Anderlecht met 1-4 winnen. Is Leko daar fel mee bezig? "Zeker niet. Ik wil gewoon de volgende wedstrijd winnen."

  "We voelen ons goed in het Jan Breydelstadion. Dat weet iedereen. We spelen heel graag thuis en de band met de 12e man is uitstekend. We zijn trots op die zegereeks en zouden die zondag graag verlengen met één wedstrijd."

  Waar ligt de sleutel van de match? "Moeilijk om te zeggen. Collectief moeten we sterker zijn dan Anderlecht. Dat is onze sterkte en dat moet het zondag ook zijn. Ik hoop dat mijn ploeg dat deze keer 90 minuten toont en niet slechts één helft zoals tegen Eupen en Lokeren."

  Video player inladen ...

  "Beide ploegen hebben een goed veld nodig om hun spel te spelen"

  Het veld van het Jan Breydelstadion kreeg het door het winterweer fel te verduren de voorbije dagen. Is Leko al een kijkje gaan nemen? "Ik ben nog niet op het veld geweest, maar het zal jammer genoeg niet in perfecte staat zijn."

  "We zullen ons aanpassen, meer kunnen we ook niet doen. We spelen uiteraard liever op een perfect veld, maar dat zal er zondag zeker niet liggen. Beide ploegen hebben een goed veld nodig om hun spel te spelen. Iedereen wil spektakel zien. Daarvoor heb je twee ploegen nodig die willen voetballen, maar ook een goed veld."

  "De omstandigheden zijn voor de twee clubs gelijk. Ik ben er zeker van dat de vrijwilligers er alles zullen aan doen om het veld klaar te krijgen. Of ik mijn opstelling ga aanpassen aan het veld? Dat kan zeker."