• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Denk niet dat deze wedstrijd beslissend is voor het eindresultaat"

  Hein Vanhaezebrouck (archief) verschuilt zich niet achter de afwezigen.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Hein Vanhaezebrouck (archief) verschuilt zich niet achter de afwezigen.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Zondag spelen Club Brugge en Anderlecht de topper van speeldag 19. Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck mist een pak belangrijke schakels, maar blijft strijdvaardig. "We hebben genoeg goede spelers om een weerbaar elftal te hebben."

  "Ik verschuil mij nooit achter de afwezigen en ga dat nu ook niet doen"

  "Hadden we vanavond wedstrijd gehad, dan hadden we problemen gehad", opent Vanhaezebrouck zijn persbabbel. "Kums heeft gisteren een tik gekregen op de training en het wordt wat afwachten. Trebel komt nog niet in aanmerking voor een selectie en ook Kara trainde nog niet."

  "Sowah zijn we al een tijdje kwijt, Najar traint mee, maar zal er ook nog niet bij zijn. Teodorczyk en Deschacht zijn geschorst en Stanciu is hervallen in zijn spierblessure. We gaan ongetwijfeld een aantal beloften op de bank moeten zetten zondag. En als het nodig is, dan zullen die jongens moeten spelen ook."

  "Ik verschuil mij nooit achter de afwezigen en ga dat nu ook niet doen. We hebben genoeg goede spelers om een weerbaar elftal te hebben. De bank zal wat jonger zijn, maar dat kan ook geen kwaad."

  Hoe zit het met het zelfvertrouwen na de dreun tegen Charleroi? "We waren de beste ploeg van het land met 25 op 30, nu zijn we de tweede beste ploeg met 25 op 33. Dat is maar 1 puntje minder dan Club Brugge. We hadden Bayern kunnen kloppen en winnen in Celtic. Waarom zou er geen vertrouwen zijn?"

  "Door de deling van de punten kan alles nog"

  "Ik heb de indruk dat iedereen focust op het laatste uur tegen Charleroi en ons eerste halfuur zomaar vergeet", gaat Vanhaezebrouck verder. "Toen waren we duidelijk de betere ploeg en dat zonder echte "9". Daar moeten we ons op baseren. Analisten en journalisten focussen op het negatieve, wij onthouden het positieve."

  Is een punt in Jan Breydel genoeg? "Ik ben nooit tevreden met een gelijkspel en wil altijd winnen. In Brugge is het nooit eenvoudig. Dat weet je. Het zit ook allemaal wat mee voor hen. Eupen kon op een 3-0-voorsprong komen, maar toen werd de videoref plots wakker. Ze hebben ook al wedstrijden gehad waar de videoref lag te slapen."

  "Club Brugge zet een sterke reeks neer en het is lang geleden dat een ploeg op dit moment zoveel punten heeft gehad. Alle beslissingen zitten wat mee en dus is het niet onlogisch dat de achterstand van de andere ploegen zo groot is. Zonder play-offs zou het moeilijk worden om ze nog in te halen, maar door de deling van de punten kan alles nog."

  "Als we verliezen in Brugge, moeten we zeker 6 op 6 pakken in de laatste wedstrijden van het jaar. Anders wordt het wel heel moeilijk. Ik denk niet dat de uitslag van deze wedstrijd beslissend zal zijn voor het eindresultaat van de competitie."

  "We hebben ons werk goed gedaan de voorbije weken"

  Maakt Vanhaezebrouck zich zorgen over het veld? "Ik weet niet wat ik moet verwachten. Ik hoor dat ze er kilo's zand op gooien. Brugge is dicht bij de zee, dan kan je wel zand verwachten."

  "Ze hebben geluk gehad dat ze deze week niet moesten spelen. De weergoden zijn hen gunstig gezind. Maar het maakt mij niet uit dat ze niet speelden. Wij hebben 2x 4 wedstrijden op 12 dagen gespeeld en zijn er toch in geslaagd 25 op 33 te halen. Europees voetbal heeft ons geen punten gekost."

  "Het is niet altijd spectaculair geweest, maar uiteindelijk is 25 op 33 niet slecht. We hebben ons werk goed gedaan de voorbije weken.