• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Agressieve" Vreven moet twee matchen van NAC in tribune volgen

  Stijn Vreven liet zich negatief uit over de scheidsrechter.

  Stijn Vreven is door de tuchtcommissie van de KNVB voor drie duels geschorst, waarvan een voorwaardelijk. De Belgische trainer van NAC liet zich tijdens en na het competitieduel tegen Twente negatief uit over de scheidsrechter. Vreven gaat in beroep tegen de uitspraak.

  Vreven kookte na afloop van de 1-2 nederlaag van woede en ging verhaal halen bij de scheidsrechter. "Moet ik alles opnoemen wat de arbiter in deze wedstrijd niet goed heeft gedaan?", zei hij ook in een interview bij de NOS. Zijn gedrag levert hem nu 3 speeldagen schorsing op, waarvan 1 voorwaardelijk met een proeftijd van 1 jaar.

  Volgens de KNVB wordt de Belg geschorst "vanwege het op agressieve wijze in woord en gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de arbitrage".

  "De tuchtcommissie komt tot dit besluit na bestudering van tv-beelden en de verklaringen van het arbitrale kwartet en NAC Breda", klonk het. Vreven mist door de schorsing de wedstrijden tegen Heerenveen en Utrecht.

  Eerder dit seizoen werd de 44-jarige trainer al uitgesloten voor het duel met Excelsior, omdat Vreven tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo naar de tribune werd verwezen.