• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Woedende Tony Martin over Froome: "Een schandaal van 2 maten en gewichten"

  Tony Martin: "Genieten Froome en zijn team van een bijzondere status?"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Gisteren bleef het windstil in het peloton na het nieuws over de afwijkende salbutamol van Chris Froome (Team Sky). Tot een boze Tony Martin 's avonds laat het stilzwijgen verbrak met een vlammende Facebook-post. "Genieten Froome en zijn team een bijzondere status? Onze geloofwaardigheid staat op het spel", roept de Duitse toprenner van Katjoesja.

  Martin: "Onze geloofwaardigheid staat op het spel!"

  De afwijkende dopingtest van Chris Froome in de Vuelta beheerste gisteren het nieuws, maar uit de hoek van collega-renners kwamen amper reacties. Tony Martin nam op het eind van de dag echter geen blad voor de mond.

  "Ik ben woedend. In het geval van Chris Froome wordt duidelijk met 2 maten en gewichten gemeten. Andere sporters worden na een positieve test onmiddellijk geschorst. Hij en zijn team krijgen van de UCI de tijd om een uitleg te geven."

  "Ik heb geen weet van een dergelijk geval in het recente verleden. Dit is een schandaal, hij had ook niet meer aan het WK mogen deelnemen", verwijst de Duitser naar het feit dat de dopingtest daags voor het WK tijdrijden al bekend was. Froome pakte nog brons, Martin werd 9e.

  "Aanpak UCI is inconsequent, ondoorzichtig, onprofessioneel en oneerlijk"

  "Bij mij en de publieke opinie heerst toch de indruk dat er achter de schermen gesjacherd wordt, dat er afspraken gemaakt worden en naar manieren gezocht wordt hoe hij toch onder deze zaak kan uitkomen. Genieten hij en zijn team een bijzondere status?"

  "Deze aanpak brengt de zware antidopingstrijd, die renners als ik en Marcel Kittel voeren, een absurde slag toe. Onze geloofwaardigheid en die van onze mooie sport staan op het spel. We hebben een consequente en transparante aanpak nodig van de UCI. Wat hier gebeurt, is inconsequent, ondoorzichtig, onprofessioneel en oneerlijk."

  De Facebook-post van Tony Martin: