• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Poetin over klokkenluider: een Amerikaanse agent

  Vladimir Poetin vraagt zich af welke preparaten ze Rodtjsenkov gegeven hebben.

  Volgens de Russische president Vladimir Poetin is klokkenluider Grigori Rodtsjenkov, oud-directeur van het Russische antidopingagentschap, een agent van de Amerikaanse geheime dienst. Dat zei hij op zijn jaarlijkse persconferentie.

  "Allemaal opgeblazen"

  Vladimir Poetin is ervan overtuigd dat het dopingschandaal "wordt opgeblazen aan de vooravond van de presidentsverkiezingen in Rusland." Er zijn geen bewijzen van een door de overheid gesubsidieerd dopingsysteem, benadrukt de president van het grootste land ter wereld.

  Aan de getuigenis van klokkenluider Grigori Rodtsjenkov, de vroegere directeur van het Russische anti-dopingagentschap, tilt Poetin dan ook niet zwaar. De man staat volgens de president onder controle van de Amerikaanse veiligheidsdiensten.

  "Het is belachelijk", stelt Poetin. "Wat voor preparaten krijgt hij van de Amerikanen om te zeggen wat ze van hem willen horen?"

  Rodtsjenkov leeft momenteel ondergedoken in de Verenigde Staten. Hij vreest voor zijn leven en krijgt bescherming van de FBI.