• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nathan Van Hooydonck: "Ik probeer nu mijn eigen naam te maken"

  Van Hooydonck: "Meer en meer mijn ding doen voor de ploeg"

  De amper 22-jarige Nathan Van Hooydonck blikt met trots terug op zijn eerste maanden als profwielrenner en kijkt daarnaast vooral uit naar het nieuwe seizoen: "Ik hoop om soms mijn eigen kans te krijgen."

  Op 15 mei 2017 werd Nathan Van Hooydonck officieel profwielrenner bij BMC Racing Team. Hij maakte toen de overstap van de opleidingsploeg naar de hoofdmacht van de Zwitserse ploeg. De jonge renner kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn eerste maanden als prof.

  "Ik denk dat ik meer dan mijn werk heb kunnen doen voor de ploeg", zegt Van Hooydonck. "Bovendien was de 5e plaats op het BK een enorm grote bonus voor mij. Daar heb ik mezelf echt overklast."

  "Als het ergens kan, is het in Parijs-Roubaix"

  Van Hooydonck staat nu voor zijn eerste voorjaar als profwielrenner en kijkt vol ongeduld uit naar de start van het seizoen. "Ik kan echt niet wachten om te beginnen koersen", zegt Van Hooydonck, die voorlopig voorzichtig is met het stellen van ambities.

  "Ik hoop meer en meer mijn ding te kunnen doen voor de ploeg. Ik zou graag vaker de kans krijgen om de eerste schifting door te komen en mezelf in de finale te kunnen tonen."

  Van Hooydonck kijkt in het bijzonder uit naar Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen: "Het koersverloop van Parijs-Roubaix ligt me volgens mij beter, maar de start van de Ronde in Antwerpen is ongelooflijk. Dat moet echt kippenvel geven om daar het podium op te komen. Maar als ik ergens lang kan meegaan, dan is het wel in de Hel van Roubaix."

  "Hij blijft wel mijn oom"

  Nathan is de neef van voormalig Ronde van Vlaanderen-winnaar Edwig Van Hooydonck en dus is zijn oom vaak een gespreksonderwerp in het peloton.

  "Ik heb al zijn prestaties al online herbekeken, vooral de demarrage in '91 op de Bosberg vind ik fantastisch. Ik heb heel veel respect voor hem, al blijft hij wel mijn oom. Het is anders dan bijvoorbeeld met Tom Boonen, die echt een idool is voor mij."

  "Veel renners spreken me aan met mijn achternaam, al vind ik dat niet altijd even tof", zegt Van Hooydonck. "Versta me niet verkeerd, ik kijk enorm op naar mijn oom, maar ik probeer nu toch vooral mijn eigen naam te maken in het peloton."