• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Minister: "Verkeerd signaal", Naesen: "Ik vind het wijs"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De komst van Lance Armstrong naar de Ronde van Vlaanderen vindt geen genade in de ogen van Sportminister Muyters. Oliver Naesen daarentegen heet Armstrong "welkom".

  Muyters: "Een totaal verkeerd signaal"

  "Als marketingsstunt is de komst van Armstrong naar Vlaanderen fantastisch. Er is al een hele dag over gesproken, dat is dus goed gevonden. Maar je maakt van een dopingzondaar een evenement op zich en dat vind ik een totaal verkeerd signaal voor de cleane sporter en fietser", zegt Philippe Muyters.

  "De Vlaamse overheid betaalt gelukkig niet voor de komst van Lance Armstrong. Wij betalen voor de organisatie van die koers en andere Vlaamse koersen. Het effect van die wedstrijden is zo groot - sportief, sociaal en economisch - dat ik die wedstrijden wil blijven ondersteunen."

  "We willen een zuivere koers en zullen doping streng blijven controleren. Dus ook daar investeren we in. Nevenevenementen (zoals de komst van Armstrong, red) steunen wij niet. Die krijgen geen subsidies van Vlaanderen."

  Mag Armstrong wettelijk meerijden in een officiële auto van de Ronde? Muyters: "Hij mag niet deelnemen aan wedstrijden, ik denk dat in een auto zitten op zich geen probleem is. Ware het niet dat er nu een marketingstunt van gemaakt wordt, dat vind ik dus geen goed idee. Ik zal die boodschap ook overmaken aan Wouter Vandenhaute."

  "Ik was graag eens gaan luisteren naar een sterk verhaal van Lance  Armstrong, maar dat had op een ander moment gekund, los van een wielerwedstrijd. Nu straalt dat op een negatieve manier af op de Ronde en dat stoort me. Ik ga voor de Ronde dus zeker niet naar hem luisteren."

  Minister Muyters voor de VRT-camera:

  Video player inladen ...

  Naesen: "Ik vind het wijs"

  De Belgische wielrenner OIiver Naesen is een stuk milder dan minister Muyters. "Ik vind het wijs dat Armstrong komt. Voor mij is hij zeker welkom", zegt Naesen.

  "De Amerikaan is door iedereen afgeschreven, maar ik vind dat hij "over-straft" is. Alle anderen uit die tijd die net hetzelfde deden lopen gewoon rond in de Tour de France. Waarom is Armstrong dan persona non grata? Het is allemaal al lang geleden. Voor mij is dit al lang geen issue meer."

  Demol: "Ik vind het ook goed"

  Dirk Demol werkte jarenlang samen met Lance Armstrong. "Ik vind het goed dat Armstrong wordt uitgenodigd en dat Wouter Vandenhaute dat durft", zegt de ploegleider. "Lance is lang genoeg uit het wielrennen verbannen."

  Demol is vandaag aan de slag bij Trek-Segafredo. Hij werkte in het verleden voor de teams waar Armstrong voor koerste. "Het contact tussen Lance en mij is verwaterd. Ik sprak hem bij zijn laatste koers, ergens in 2010, maar ik kijk er zeker naar uit om hem te ontmoeten."

  "Lance wordt uitgenodigd door de organisatie, waarom zou dat een slechte zaak zijn voor het wielrennen? Het is hypocriet om hem met alle zonden te beladen. Hij heeft lang genoeg aan de kant gestaan. Ik verkondig al jaren dat Lance voor mij een heel groot kampioen blijft. Hij is de beste renner waar ik ooit mee heb samengewerkt. Fysiek en mentaal was hij ijzersterk. Dat hij zijn verhaal mag vertellen in Vlaanderen kan zeker geen kwaad."