• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Laurent Ciman: "In voetbal gaat het snel, te snel"

  Laurent Ciman heeft zijn hart verloren aan Montréal.

  Laurent Ciman heeft op de sociale media afscheid genomen van Montréal. "Het lot heeft me tot in Californië gebracht, maar Montréal zit voor altijd in mijn hart", schrijft de Belgische verdediger.

  "Ik had jullie zo graag bedankt"

  Laurent Ciman verkaste begin deze week plots van de Canadese club Montréal naar Los Angeles FC in de Verenigde Staten. De fans van Montréal (en Ciman) begrepen er niets van. Enkele dagen later heeft de 32-jarige international zich neergelegd bij de verhuizing naar Californië.

  "In voetbal gaat het snel, te snel", begint Ciman filosofisch op zijn Twitterpagina. "Je gaat 's avonds slapen in Montréal en de volgende ochtend word je wakker in Los Angeles. Waarom niet?"

  "Deze week heeft het lot me tot in Californië gebracht. Om er een nieuw hoofdstuk in mijn carrière te schrijven."

  "Ik verlaat Montréal zonder afscheid te hebben kunnen nemen. Ik had jullie zo graag bedankt, ik had jullie zo graag verteld hoe trots ik was om jullie kleuren te dragen en te verdedigen."

  "Ik kom nog terug"

  Laurent Ciman heeft zijn hart verloren aan Montréal. "In 2015 ben ik op een winteravond in Canada - excuseer, in Québec - aangekomen. Ik heb Montréal leren kennen als een prachtige stad", geeft de Rode Duivel mee.

  "Ik ben verliefd geworden op de straten, de geur, de inwoners en de geschiedenis van de stad. Twee jaar geleden was Montréal een grote onbekende voor mijn familie. Nu maakt de stad deel uit van mijn familie."

  "Ik zal dit avontuur nooit vergeten, niemand neemt me dit af. Ik weet dat me mekaar terug zullen zien. Ik zal misschien een ander shirt dragen op het veld, maar Montréal zit voor altijd in mijn hart."

  "Daarom zeg ik niet vaarwel, maar tot snel. Want in voetbal gaat het snel... Ik kom terug", sluit Ciman zijn liefdesbrief af.

  De tweet van Ciman: