• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Condé: "Het was niet sprankelend, maar de juiste mentaliteit was er nu wel"

  Genk had eindelijk nog eens een reden tot vieren.

  Genk zette vorig weekend de samenwerking met Albert Stuivenberg stop. Interim-coach Jos Daerden behaalde meteen een eerste triomf, met een felbevochten zege in de beker tegen Waasland-Beveren. Toch wil de club zo snel mogelijk een opvolger voorstellen. "Hopelijk zorgt die nog voor een tikkeltje extra."

  De Condé: "We hebben een trainer nodig die resultaten haalt"

  "Ik ben trots op de ploeg. Ze verdienen dit, maar tijdens zo'n wedstrijd word ik wel 5 jaar ouder", vertelde sportief directeur Dimitri De Condé na de overwinning voor zijn ploeg. "Je voelde dat alles tegenzat. Trossard was aan het swingen, maar die valt dan opnieuw uit. En bij de 3-3 heb ik heel erg hard gevloekt. Dat moet vermeden worden, maar dit seizoen moet het precies zo zijn."

  "De winst is mooi, maar we hebben weer veel energie verspild. Genk beleeft een moeilijk seizoen, maar de beker blijft de kortste weg naar Europa. Dat is heel belangrijk voor ons. Ik heb al twee halve finales meegemaakt, maar ik hoop dat de derde keer de goeie keer is en dat we de finale halen."

  "De spelers hebben de eerste 25 minuten goed voetbal laten zien. Het was vandaag niet sprankelend, maar de groep heeft wel de juiste mentaliteit getoond. Dat is al een grote stap in de goede richting want dat was de voorbije weken niet altijd het geval."

  "Zoals de trein nu bolt, is niemand tevreden. De ambities van deze club liggen hoger. We moeten vooruit en doen alles om Play-off I nog te halen. We zijn nu de underdog, maar dat ligt ons misschien wel. We zijn momenteel bezig met de zoektocht naar een nieuwe coach. Hopelijk zorgt die nog voor dat tikkeltje extra. We willen zo snel mogelijk iemand voorstellen. Het is niet de bedoeling dat we tot de winterstop met Jos Daerden blijven werken, maar zeg nooit nooit."

  Naar welk type van trainer is Genk op zoek? "We moeten vooral een trainer hebben die voor resultaten kan zorgen, zoals elke topclub. Welke stijl hij dan hanteert, is niet echt belangrijk. Hij moet deze groep weer vertrouwen geven."

  "Het zijn emotionele dagen geweest voor mij, met slapeloze nachten. Ik heb respect voor Albert Stuivenberg. Hij is een hele harde werker, maar we moesten iets doen. De club is het belangrijkste en daarom moesten we deze stap zetten. Als sportief directeur ben ik ook verantwoordelijk, net zoals de spelers en het bestuur. We hebben hard gevochten voor de vorige trainer, maar het is niet gelukt. Dat is een ontgoocheling, maar ik zit nog vol energie om deze club weer naar boven te brengen."

  Daerden: "De tweede helft had niet gespeeld mogen worden"

  Interim-coach Jos Daerden was blij met de zege, maar toonde ook zijn ongenoegen over de staat van het veld. "We hebben kunnen tonen wat we nog in onze mars hebben, maar de tweede helft had nog maar weinig met voetbal te maken. Die had niet meer gespeeld mogen worden. Het was onmogelijk om op dit veld te spelen, laat staan mooi voetbal te brengen."

  "Op het einde winnen we wel. Het was jammer dat we die 3-3 nog slikten. Waasland-Beveren bleef erin geloven en dan valt die bal een keer goed. Op dit veld was dat mannetje meer ook niet eens een voordeel. Maar we zijn blijven knokken en gaan voor de tweede keer op rij door na strafschoppen. Dat is ook een kwaliteit."

  "We hebben er deze week nog op getraind, zoals onder de vorige coach. Alle spelers moesten vanaf de middenstip naar de penaltystip wandelen en trappen. Het gevoel is natuurlijk moeilijk na te bootsen, maar omdat er vandaag niet veel publiek was, leek het er toch een beetje op. De mensen die er wel waren, hebben ons gesteund. We moeten het publiek weer achter ons krijgen. Dit geeft een boost en we nemen dat gevoel mee naar zondag. Malinovski? Hij speelde bevrijd, maar we kenden zijn kwaliteiten al. Hij moet er nu ook zondag opnieuw staan."

  Video player inladen ...

  Clement: "Met 11 zouden we het nog gehaald hebben"

  Philippe Clement, de coach van Waasland-Beveren, had het na de match maar over een fase. "Op het einde kregen we een totaal onterechte gele kaart. De speler tackelt de bal, maar krijgt zijn tweede geel en moet eruit. Op dat moment wordt het ook 3-2."

  "Maar ik wil mijn groep toch echt feliciteren. Ze zijn blijven vechten tegen het onrecht tot de laatste seconde. Ook met 10 hadden we nog de beste kansen. Alleen in het eerste kwartier liepen ze te veel achteruit en toonde ze te veel respect voor Genk, maar daarna hebben ze echt gevochten. Meer kan ik niet vragen. Het is jammer dat je dan sneuvelt door de loterij van de strafschoppen."

  "Deze kwartfinale was al uniek in de geschiedenis van deze club, maar we hadden de ambitie om door te stoten naar de halve finales. Het zat er ook echt in. Als we met 11 waren blijven staan, hadden we het gehaald door onze fysieke kracht. Of ik trainer word van Genk? Ik hoop dat die vraag niet blijft terugkomen."

  Video player inladen ...