• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ik vind het niet verkeerd dat Armstrong naar de Ronde komt"

  "Is het zo fout dat Armstrong uitgenodigd wordt?"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Johan Museeuw ziet er geen graten in dat Lance Armstrong eregast is in de Ronde van Vlaanderen 2018. "Hij heeft bekend en is gestraft", zegt Museeuw.

  "Lance is een ex-collega van mij. Ik kijk ernaar uit om samen met hem te rijden", zegt Museeuw. "Ik zal één van de begeleiders zijn tijdens die wielertocht op 30 maart en ik zie er niets verkeerds in dat hij uitgenodigd wordt door Wouter Vandenhaute."

  "Is het zo fout dat Armstrong uitgenodigd wordt? Onze generatie was verkeerd en Lance heeft een bekentenis afgelegd, zoals ik dat ook heb gedaan. Maar mag je daarom nooit meer aanwezig zijn op een wielerkoers? Dan zouden er veel mensen uit het wielrennen niet meer aanwezig mogen zijn."

  "Kijk, Armstrong wordt eregast van Wouter en komt niet in een functie als ploegleider of manager naar Vlaanderen. Hij wordt uitgenodigd om te fietsen en een lezing te geven. Dat kan een goed signaal zijn voor de jeugd om iemand te laten getuigen over dat verleden."

  "Ja, Armstrong heeft fouten begaan, veel fouten zelfs, maar hij kan spreken over wat er gebeurd is. Het is goed dat mensen zoals hij de kans krijgen om daarover te vertellen en die neemt hij met beide handen aan op 30 maart."

  "Het is en blijft interessant"

  30 maart wordt een evenement voor ondernemers die daar geld voor betalen, het is geen lezing voor jeugdrenners. Museeuw: "Lance komt en zal wellicht getuigen over zijn verleden en het wielrennen in die tijd. Dat is en blijft interessant. Hij moet niet afzijdig staan."

  "Kijk naar mensen zoals Richard Virenque en Laurent Jalabert: ze zijn nog altijd welkom in de koers en in de Tour de France. We moeten afstappen van het idee dat we alle mensen van onze generatie moeten weren uit de koers, want dan blijven er nog weinig over", herhaalt Museeuw.

  Peter Farazijn op Facebook over Armstrong en zijn komst: