• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Valcke: "Vandaag is er een nieuwe estafetteploeg opgestaan"

  Pieter Timmers is nog altijd het speerpunt van het estafetteteam.

  Op het EK kortebaan is de Belgische estafetteploeg 7e geworden op de 4x50 meter. Coach Rik Valcke is erg opgetogen over het resultaat, dat hoopgevend is voor de toekomst.

  "Bijzonder loyale Timmers"

  België zwom in de finale met Emmanuel Vanluchene, Jasper Aerents, Dries Vangoetsenhoeven en Pieter Timmers. "Ik ben ervan overtuigd dat er een nieuwe estafetteploeg is opgestaan, die de hoeksteen kan vormen voor estafetteploegen voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020", zegt Rik Valcke.

  "Ik heb daarbij het voordeel dat ik alle jongens regelmatig zie in het nationaal trainingscentrum van de Wezenberg. Vanluchene traint bij mij, Aerents traint deels in Brugge maar ook twee keer per week in de Wezenberg. Vangoetsenhoven, Demeulemeester en Timmers trainen weliswaar bij Ronald Gaastra, maar dat gebeurt ook in de Wezenberg."

  "Op die manier is de laatste maanden een teamspirit gegroeid, waarbij ook Pieter Timmers zich bijzonder loyaal opstelt. Na de muizenissen op de luchthaven van Zaventem was de ploeg vandaag niet helemaal fit, maar zij hebben mij bijzonder aangenaam verrast."

  "Team bestaat uit 5 man"

  Ook Seba Demeulemeester, die niet in actie kwam, werd door Rik Valcke in de hulde betrokken. "Dries Vangoetsenhoven zwom zo sterk in de reeksen dat ik hem onmogelijk uit de ploeg kon zetten. Dat heb ik Seba ook zo verteld en tegelijkertijd heb ik iedereen duidelijk gemaakt dat ons team uit 5 man bestaat en niet uit 4", aldus Valcke.

  "Ik geloof in de toekomst van de estafetteploegen en dus moeten we bepaalde prioriteiten stellen. Daarom heeft Vanluchene zijn halve finale op de 100 meter vlinderslag laten schieten, met als gevolg dat hij twee tienden sneller zwom dan in de reeksen."

  "Anderzijds ben ik er wel van overtuigd dat Timmers het talent heeft om individuele nummers met de aflossing te combineren, zodat hij op dat vlak meer vrijheid mag hebben. Onze volgende stap moet er in bestaan om ook in olympisch bad en op de 4x100 en 4x200 meter finales te halen. Als we zo blijven bouwen, moet dat mogelijk zijn."