• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Grasmat Club Brugge onbespeelbaar

  Welkom in het openluchtbad van Jan Breydel.

  Het duel tussen Club Brugge en Charleroi in de kwartfinales van de Croky Cup is uitgesteld. Het veld van het Jan Breydelstadion is onbespeelbaar. De wedstrijd is verplaatst naar dinsdag 16 januari om 20.45u.

  "Je moet wedstrijd ook kunnen beëindigen"

  lub Brugge-Charleroi was vanavond de topper in de kwartfinales van de Croky Cup, maar de wedstrijd zal dus op een andere datum gespeeld moeten worden. Zo'n twee uur voor de aftrap heeft scheidsrechter Lardot het veld afgekeurd.

  De grasmat van het Jan Breydelstadion is onbespeelbaar door de zware regenval van vandaag, in combinatie met de sneeuw van de voorbije dagen.

  "Het veld staat onder water en is niet bespeelbaar", vertelde ref Lardot bij RTL. "Er werd me gevraagd om vroeger naar het stadion te komen. We hebben het veld getest, maar de bal rolde amper. Als je aan een wedstrijd begint, dan moet je die ook kunnen beëindigen."

  "De twee clubs zijn het eens met deze beslissing. Je hoeft geen expert te zijn om te zien dat het veld niet bespeelbaar is. Of we niet sneller hadden kunnen beslissen? Ik kan niet voorspellen wanneer het regent, maar het zou inderdaad beter zijn als we de fans sneller kunnen waarschuwen."

  Het duel tussen Club en Charleroi zal nu gespeeld worden op dinsdag 16 januari om 20.45u.

  Tweets over de beslissing: