• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Laurent Ciman tekent (zwaar tegen zijn zin?) voor nieuwe MLS-club uit Los Angeles

  Laurent Ciman mag zijn koffers pakken, maar wil hij dat wel?

  Laurent Ciman verhuist van het koude Montréal naar het zonnige Los Angeles. Los Angeles FC, een nieuwkomer in de MLS, heeft zich van zijn diensten verzekerd. "Met Laurent hebben we een leider erbij", zegt coach Bob Bradley. Ciman zelf lijkt minder gelukkig met zijn overstap.

  Laurent Ciman heeft sinds hij in 2015 Standard verruilde voor Montréal Impact een stevige reputatie opgebouwd in de Amerikaanse voetbalcompetitie. Hij werd twee keer verkozen voor de MLS All Stars en werd ook nog verkozen tot Verdediger van het Jaar.

  Het is dan ook geen verrassing dat het ambitieuze Los Angeles FC bij het samenstellen van zijn nieuwe team bij Ciman is uitgekomen.

  "Laurent is een topverdediger, met hem hebben we er een leider bij die ook nog eens het spel op gang kan brengen", zegt coach Bob Bradley. "Zijn ervaring in deze competitie en bij de Belgische nationale ploeg zullen van onschatbare waarde zijn bij de opbouw van deze club."

  "Grootste blunder uit de geschiedenis van de club"

  Laurent Ciman zelf lijkt helemaal niet opgetogen met de overstap, een ruil waarbij 2 andere spelers bij betrokken zijn. Ciman koos uitgerekend voor een avontuur in Canada, omdat daar de zorg voor kinderen met autisme van wereldniveau is.

  Op Twitter retweet Ciman dan ook enkele vlammende berichten van fans van Montréal die de transfer "de grootste blunder uit de geschiedenis van de club" noemen.

  "Hij is naar hier gekomen voor de zorgen van zijn dochter. Hij heeft zich hier helemaal ingewerkt in de samenleving en heeft hier zelfs een huis gebouwd. #SchaamJullie."

  Tweets:

  Wat is Los Angeles FC?

  Los Angeles FC, niet te verwarren met sterrenclub LA Galaxy, is een nieuwe club in de MLS. De club is het speeltje van een aantal sterren, zoals acteur Will Ferrell, NBA-legende Magic Johnson, ex-voetbalster Mia Hamm en Kortrijk-eigenaar Vincent Tan. De club zal zijn matchen in het Banc of California Stadium spelen (22.000 zitjes) en tooit zich in het zwart met goud.

  Naast Laurent Ciman trok de club ook al onder meer Carlos Vela (ex-Arsenal) aan. Met Bob Bradley haalden ze een heel ervaren coach binnen. De ex-bondscoach van de VS was vorig jaar nog aan de slag bij Swansea.