• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Grêmio-Pachuca: zonder de nieuwe Iniesta, met de Mexicaanse Dany Verlinden

  Volg deze week het WK voor clubs op Sporza(.be).

  Bij Sporza zit u deze week op de eerste rij voor het WK voor clubs. Grêmio-Pachuca is vanavond de eerste halve finale, woensdagavond volgt Al Jazira-Real Madrid. Commentator Bert Sterckx blikt vooruit op de eerste halve finale.

  "Gremio zit in de goeie flow"

  "Het kan een toffe wedstrijd worden", vertelt Bert Sterckx over Grêmio-Pachuca. "Grêmio is een van de betere voetballende ploegen in Brazilië. Ze zijn net 4e geworden in de Braziliaanse competitie en hebben eind november de Copa Libertadores gewonnen."

  "Ze zitten dus in de goeie flow. Het seizoen is er ook gedaan en ze hebben zich kunnen focussen op dit toernooi. Ze hebben dit seizoen wel al meer dan 70 matchen gespeeld."

  "Wat wel jammer is: Arthur, een 21-jarige Braziliaan, is er niet bij door een blessure en hij is de smaakmaker van Grêmio. Hij is na Gabriel Jesus (die City heeft weggeplukt bij Palmeiras) "the next big thing" in Brazilië. Onder meer Barcelona jaagt op hem. Hij wordt al de nieuwe Iniesta genoemd."

  "Bij Pachuca draait het minder"

  Hoe ziet de steekkaart van tegenstander Pachuca eruit? "Ze staan halfweg de competitie 12e. Bij hen draait het dus minder."

  "Hun doelman zou wel een attractie kunnen zijn. Oscar Perez is 44 jaar. Hij heeft al WK's gespeeld met Mexico."

  "Hij was eigenlijk met pensioen, maar hij wou dit toernooi graag spelen. Het is een kale doelman van 1,72 meter, een beetje de Dany Verlinden van Mexico."

  "De Mexicaanse competitie is ook een vrij snelle competitie, in Brazilië ligt het tempo minder hoog. Pachuca telt dan ook veel mannetjes van 1,70 meter. Het zijn veelal kleine, wendbare spelers. PSV haalde er overigens Hirving Lozano, die met Mexico de Belgen belachelijk maakte."

  "Die finale tegen Real, daar doen ze het voor"

  "Bij ons is er niet zoveel belangstelling voor het WK voor clubs, maar in Zuid-Amerika en Midden-Amerika is dat toernooi wel belangrijk. Het is het enige platform waarbij ze zich kunnen meten met de Europese topploeg van het moment, Real Madrid. Die finale tegen Real, daar doen ze het voor", besluit Bert Sterckx.

  Wie de eerste finalist wordt, ontdekt u vanavond op Canvas en op Sporza.be vanaf 17.50u. Woensdag kunt u ook Al Jazira-Real Madrid vanaf 17.50u volgen op Canvas en met livestream op Sporza.be. Ook de finale op 16 december wordt uitgezonden op de Sporza-kanalen.