• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Daerden: "Ik ben niet van plan een Frutosje te doen"

  Kan Jos Daerden Racing Genk naar de halve finales loodsen?

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Kan Jos Daerden Racing Genk naar de halve finales loodsen?

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Na het ontslag van Albert Stuivenberg zet Jos Daerden voorlopig de lijnen uit bij Racing Genk. "Maar als de nieuwe T1 er komt, schik in mij weer in mijn rol van assistent."

  Albert Stuivenberg werd afgelopen zondag bedankt voor bewezen diensten bij Racing Genk. Zijn assistent Jos Daerden vindt dit "een jammerlijke beslissing".

  "Ik heb heel goed samengewerkt met Albert. Maar hij weet ook dat dit kan gebeuren als de verwachtingen niet worden ingelost."

  "Het is de eerste keer dat ik als assistent overneem van een ontslagen coach. Het is niet meer mijn bedoeling om hoofdcoach te zijn op het hoogste niveau. Als de nieuwe T1 er is, schik ik mij weer in mijn rol van assistent. Ik wil geen Frutosje doen."

  Besnik Hasi? Philippe Clement? Bernd Thijs? Wie wordt de opvolger van Stuivenberg? "Ik heb zelf geen voorkeur. Het is ook niet aan mij om mensen naar voren te schuiven. Dimitri De Condé zal wel de juiste man naar Genk halen."

  "Zou niet loyaal zijn als ik nu plots een andere weg insla"

  Morgen is de eerste opdracht voor Jos Daerden, wanneer hij in de beker met Genk Waasland-Beveren ontvangt. "Het grote raamwerk van de ploeg staat er, dus het zullen enkel wat details zijn die ik zal veranderen. Het zou ook niet loyaal naar Albert zijn als ik nu plots een heel andere weg zou inslaan."

  "Er is in ieder geval voldoende kwaliteit aanwezig in deze spelersgroep. En als je voor dit soort matchen niet gefocust bent, dan ben je niet profwaardig. Ik verwacht dan ook een match op het scherp van de snee."