• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Zou graag koersen in Catalonië, maar weet niet of dat realistisch is"

  Jan Bakelants timmert aan de weg terug.

  Jan Bakelants blijft naarstig werken aan zijn comeback na zijn zware val in de Ronde van Lombardije, waarbij hij onder meer vier ruggenwervels brak. De renner van AG2R hoopt volgende maand met zijn ploegmakkers mee op stage te vertrekken. "Maar het blijft koffiedik kijken wanneer ik opnieuw kan koersen", klinkt het.

  "Herstel verloopt volgens plan"

  "De dokter heeft vandaag gecontroleerd of mijn wervelkolom stabiel gebleven is sinds de operatie en dat is het geval. Dat is op zich goed nieuws, mijn herstel verloopt volgens plan", vertelt Jan Bakelants aan Sporza.

  "Het is nu wachten tot het bot helemaal genezen is en dan kunnen we kijken wat de volgende stap is. Op dit moment is er dus nog geen uitsluitsel over wanneer ik opnieuw op de weg mag rijden. Waarschijnlijk zal dat ergens in januari zijn."

  "Ik heb momenteel niet echt last, maar het bot is gewoon nog niet stabiel genoeg om te kunnen belasten. Ik ga minstens drie keer per week naar de kinesist, waar ik oefeningen doe om mijn romp te versterken. Ik rijd ook geregeld op de rollen. Als ik naar buiten kijk, heb ik er weinig spijt van dat ik nog niet op de weg mag rijden (lacht)."

  "Zou graag koersen in Catalonië"

  "Ik acht de kans wel groot dat ik op 9 januari meega met de ploeg op stage", gaat Bakelants voort. "Dat wordt dan mijn eerste keer op de weg. Dan kan ik beginnen te trainen, maar ik heb geen idee wanneer mijn seizoen dan kan beginnen."

  "Wanneer ik klaar zal zijn om te koersen, hangt af van de beweeglijkheid in mijn rug. Mogelijk moet er nog synthetisch materiaal verwijderd worden uit mijn rug om beweeglijker te zijn. Dat is ook voor de dokters nog afwachten."

  "Ik probeer zo snel mogelijk terug te keren, maar zonder risico's te nemen. Ik zou graag in Catalonië koersen (19-25 maart, red), al weet ik echt niet of dat realistisch is. Het is een ernstige blessure en die heeft tijd nodig om te genezen. Het staat als een paal boven water dat ik zal terugkeren, maar het is koffiedik kijken wanneer dat zal zijn."