• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roger Federer opnieuw verkozen tot Zwitsers Sportman van het Jaar

  Federer (archief) won dit jaar zijn achtste titel op Wimbledon.

  De Zwitser Roger Federer (36) is in zijn thuisland voor de zevende keer in zijn carrière verkozen tot Sportman van het Jaar. Hij volgt ex-wielrenner Fabian Cancellara op. Skiester Wendy Holdener won de titel bij de vrouwen.

  "Ik voel me zo vereerd na het winnen van deze award", reageerde Roger Federer. De nummer twee op de wereldranglijst won dit seizoen onder meer de Australian Open en Wimbledon en bracht zo zijn totaal aantal grandslamtitels op 19, een absoluut record.

  De coach van Federer, Severin Lüthi, werd op het gala verkozen tot Coach van het Jaar. Skiester Wendy Holdener won de titel van Sportvrouw van het Jaar en de nationale mannenvoetbalploeg werd Team van het Jaar.

  De tweets van Roger Federer: