• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ploegleider Verlaenen over het EK veldlopen: "Het positieve overheerst"

  Ploegleider Luk Verlaenen op het EK veldlopen in Samorin.

  Luk Verlaenen, ploegleider van de Belgische delegatie op het EK veldlopen, is tevreden met de prestaties van zijn atleten: "De resultaten zijn, vooral bij de mannen, veelbelovend."

  Op het EK veldlopen in Samorin werd Soufiane Bouchikhi de beste Belgische man met een 5e plek, Imana Truyers was de beste vrouw op de 44e plaats. "De avond na een kampioenschap zit je altijd met gemengde gevoelens, maar ik denk dat vandaag het positieve toch wel overheerst", verklaarde ploegleider Luk Verlaenen.

  Bouchikhi was achteraf streng over zijn eigen prestatie, maar Verlaenen, die de veldloper ook coacht, was wel opgetogen. "Met de 5e plaats ben ik heel tevreden. Je moet kunnen genieten van een prestatie, al is dat voor hem moeilijk als hij zo dicht bij het podium strandt."

  "De resultaten waren, vooral bij de mannen dan, veelbelovend richting de toekomst. Bij de vrouwen waren de verwachtingen niet al te hoog en dan hebben ze toch nog wat minder laten zien dan we van hen verwacht hadden. Het is wachten op de terugkeer van Louise Carton, die het enige lichtpunt in de duisternis is"

  De Belgische beloften liepen een mooi resultaat bij elkaar en behaalden het zilver in de landencompetitie. "Dat onze beloftenploeg sterk was, wisten we", zei Verlaenen. "Maar dat ze alle vier top 14 lopen, is boven verwachting."