• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maradona onthult standbeeld in India, maar lijkt hij er wel op?

  Het standbeeld van Maradona. Geslaagd of niet?

  Maandenlang stuurde hij zijn kat, maar vandaag heeft Diego Maradona dan eindelijk toch zijn standbeeld in Kolkata kunnen onthullen. "Ik ben geen god, ik ben maar een simpele voetballer", zei Maradona aan de uitzinnige menigte.

  Diego Maradona dook voor het eerst op in Kolkata in 2008, toen hij werd onthaald door een voetbalgekke massa. Zijn passage maakte zo'n indruk op de lokale bevolking dat ze besloten een standbeeld voor hem te maken.

  In september was het standbeeld, dat meer dan 3,5 meter hoog is, al klaar, maar Maradona zegde keer op keer af. Maar vandaag dook hij toch op.

  De beeldhouwer koos ervoor om de Maradona ten tijde van het WK 1986 voor te stellen, zwaaiend met de wereldbeker. Maar het resultaat is wat molliger dan verwacht.

  Maradona kon een verbaasde blik niet onderdrukken, maar hij bleef toch galant. "Ik denk niet dat ik de god van het voetbal ben", verwees hij naar zijn beroemde "hand van God"-uitspraak. "Ik ben maar een gewone voetballer."

  Maradona deelde ook nog wat cheques uit aan kankerpatiënten, signeerde een paar voetballen en gaf zijn zege over een gloednieuwe ambulance voor de stad.

  Video player inladen ...