• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hodgson mildert toon na penaltymisser Benteke: "Hij speelde een goede wedstrijd"

  Crystal Palace-coach Hodgson verdedigt zijn spits.

  Christian Benteke heeft na zijn gemiste penalty tegen Bournemouth de wind langs voren gekregen. Met de wedstrijd tegen Watford in zicht springt coach Hodgson in de bres voor zijn spits. "Hij speelde een goede wedstrijd en geloofde dat hij zou scoren."

  Christian Benteke beleeft geen prettige dagen bij Crystal Palace. Hij miste de beslissende penalty in de wedstrijd tegen Bournemouth en bezorgde Palace op die manier de laatste plek in de Premier League. 

  Na de wedstrijd werd Benteke uitgejouwd door zijn eigen fans en ook coach Hodgson was niet mals voor zijn spits. "Als je die penalty mist, dan moet je aanvaarden dat je uitgefloten wordt", vertelde de 70-jarige Roy Hodgson na de wedstrijd.

  Intussen heeft hij zijn toon al wat gemilderd. "Christian had veel vertrouwen. Hij speelde een goede wedstrijd en geloofde dat hij zou scoren. Hij overtuigde Milivojevic om zelf de penalty te nemen, maar spijtig genoeg miste hij."

  Ook Palace-kapitein Scott Dann verdedigde zijn ploegmaat. "Het vergt veel moed om zo'n penalty op te eisen in de slotminuten van de wedstrijd. Helaas miste hij, maar we hadden genoeg andere kansen om de wedstrijd te beslissen."

  De laatste 5 speeldagen speelde Crystal Palace 4 keer gelijk en won het maar 1 keer. Hodgson vat het positief op: "We zijn 5 wedstrijden op een rij ongeslagen en ik ben blij met de prestaties."

  Morgenavond ontvangt Palace Watford in eigen huis. Zondag wacht de jongens van Hodgson een bezoek aan Leicester City.

  Tweet Crystal Palace