• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgische biatleten verrassen (even) toppers in estafette

  De 4 Belgische biatleten in Hochfilzen: Rösch, Claude, Langer en Lahaye-Goffart.

  De Belgische biatleten hebben gisteren van zich doen spreken. Bij hun debuut op het WB-circuit lagen de Belgen halfweg op de tweede plaats. Daarna moesten ze meer terrein prijsgeven, maar met de zestiende plaats kan je wel spreken van een geslaagd debuut.

  De weersomstandigheden in Hochfilzen waren de biatleten niet gunstig gezind zondag voor de estafette over 4x7,5 kilometer. De wind maakte van het schieten een ware beproeving, maar daar trok Michael Rösch zich niets van aan.

  De genaturaliseerde Duitser zette alles op alles en wisselde als eerste, voor levende legende Ole Einar Bjørndalen. Florent Claude, die in de jeugd uitkwam voor Frankrijk, hield goed stand en moest bij de tweede wissel enkel Noorwegen voorlaten.

  Tom Lahaye-Goffart en Thierry Langer konden dat hoge niveau niet doortrekken. Onder meer door 6 strafronden zakte België nog naar de 16e plaats, wel voor sterke landen als Tsjechië en Oostenrijk. Een boost voor Rösch en zijn ploegmaats die nog azen op een olympisch ticket.

  Zo diep ging Michael Rösch

  Reacties uit het Belgische kamp: