• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Met een punt zullen we tevreden moeten zijn op Club Brugge"

  Hein Vanhaezebrouck beleeft een pijnlijke avond tegen Charleroi.

  Volgend weekend staat de topper Club Brugge - Anderlecht op het programma. Na de thuisnederlaag tegen Charleroi (1-3) is Hein Vanhaezebrouck realistisch. "We gaan proberen om niet te verliezen", stelt de Anderlecht-coach.

  "13 zou pijnlijk zijn"

  Na 18 speeldagen telt landskampioen Anderlecht 10 punten minder dan leider Club Brugge in de Jupiler Pro League.

  "We hadden de kloof graag beperkt tot 9 punten, het is er eentje meer", reageert Hein Vanhaezebrouck bij Sporza. "We hebben dit jaar nog 3 matchen op het programma staan. Daar moeten we het maximum halen."

  "Het zou pijnlijk zijn als de kloof 13 punten bedraagt, maar Club Brugge heeft thuis nog niks laten liggen. Ik ga dus niet beweren dat Anderlecht zomaar moet winnen op Club Brugge. Dat is niet realistisch."

  "We gaan proberen om een goede match te spelen op Club Brugge, om die niet te verliezen. Gezien de omstandigheden zullen we met een punt tevreden moeten zijn. Het is afwachten over hoeveel fitte spelers ik kan beschikken na onze twee geschorsten (Deschacht en Teodorczyk, red)."

  "Bij momenten was het pijnlijk"

  Anderlecht liep gisteravond tegen een pijnlijke nederlaag aan. Charleroi kwam met 3-1 winnen in het Astridpark.

  "Die strafschop hadden ze nooit mogen krijgen", vindt Hein Vanhaezebrouck. "En toen we met z'n tienen kwamen te staan, was het moeilijk om nog Charleroi terug te pakken."

  "Met een man minder moet je compact spelen en een blok vormen. Dat deden we helemaal niet. Ik zag alleen maar loshangend zand, onbegrijpelijk voor mij. Bij momenten werd het pijnlijk voor een team als Anderlecht."

  "En met 10 tegen 10 ging Teodorczyk neer (video). Hij kreeg daar rood voor, Benavente niet. Dat vond ik heel jammer, al geef ik toe dat wij slecht speelden."

  Video player inladen ...