• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Lukaku doet niet genoeg om zijn transferbedrag te rechtvaardigen"

  Romelu Lukaku kon slechts één keer scoren in zijn laatste negen duels.

  Romelu Lukaku krijgt na de nederlaag in de derby tegen Manchester City heel wat kritiek te slikken in de Engelse pers. "Lukaku raakte nog maar eens vermist."

  Romelu Lukaku speelde een dramatische Manchester Derby. Hij had een voet in de beide tegendoelpunten van Manchester City en miste in het slot een dot van een kans op de gelijkmaker.

  De Engelse media sparen de Rode Duivel niet. Hij krijgt een score van 4 op 10 in The Telegraph en The Daily Mail. "Lukaku raakte nog maar eens vermist", kopt The Daily Mail.

  Ook ex-aanvaller en analist Alan Shearer zette in de voetbaltalkshow Match of the Day vraagtekens bij de prestatie van Lukaku. "Niemand twijfelde aan Lukaku toen hij in het begin van het seizoen 11 keer scoorde in 10 matchen."

  "Maar hij doet nu niet genoeg om zijn transfersom (85 miljoen euro, red) te rechtvaardigen. Hij mist vertrouwen met amper twee doelpunten in 13 wedstrijden. Alles gaat enkele seconden te traag en tegen dat hij weet wat te doen, is de kans al weg."

  "Dat maakt het verschil tussen een goede en zeer goede spits"

  Vooral de misser in het slot van de wedstrijd wordt de United-spits aangerekend. Hij had de gelijkmaker aan de voet, maar mikte de bal op het gezicht van doelman Ederson.

  "Dat maakt het verschil tussen een heel goede aanvaller en een goede aanvaller", aldus Shearer. "Je krijgt zo maar één kans en die moet dan in het net gaan. Hij zal er toch drie of vier nachten slecht van slapen."

  Ook zijn leermeester bij de Rode Duivels, Thierry Henry, tilde aan de misser. "Je wacht op die ene kans en ook na 85 minuten moet je nog gefocust zijn", zei de Fransman. "Het was misschien een geweldige redding, maar Lukaku had altijd moeten scoren. Het is jammer, want hierop zal hij worden afgerekend."

  "Met Pogba had United misschien een punt kunnen rapen"

  Manchester United-coach José Mourinho wees niet met een beschuldigende vinger naar Lukaku. Hij hekelde de scheidsrechter en de voetbalgoden. Ook United-icoon Rio Ferdinand schoof niet alle schuld in de schoot van Lukaku. "Elke aanvaller zou het moeilijk hebben met de manier waarop United speelde", schreef hij op Twitter. "Lukaku heeft lopers dicht bij hem nodig."

  En dan wordt al snel gekeken naar Paul Pogba, die geschorst was voor de topper. "De aanpak van Mourinho werkte tegen Arsenal met Pogba op het middenveld. Als hij tegen City op het veld had gestaan, waren de aanvallen waarschijnlijk meer gestroomlijnd en had United een punt uit de brand kunnen slepen", schrijft The Independent.