• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ik denk dat Wiggins een beetje bezweken is onder de stress"

  De weg naar de Spelen van Tokio is nog lang voor Bradley Wiggins.

  Het roeidebuut van Bradley Wiggins viel, ook al was het indoor, in het water. Maar moet de ex-wielerkampioen meteen ook zijn ambitie om de Spelen in Tokio te halen opbergen? Niet helemaal, zegt roei-journalist Kenneth De Vlieger aan Sporza.

  Bradley Wiggins nam op de Britse indoorkampioenschappen deel aan de 2.000 meter roeien. "Hij had het ambitieuze plan om de grens van 6 minuten te benaderen, wat toch een mooie maatstaf zou zijn. Maar hij is daar zo'n 22 seconden boven gebleven", vertelt Kenneth De Vlieger.

  "Ik denk dat hij bezweken is onder de stress. Hij stapte al met weinig overtuiging naar zijn roeimachine. Hij was misschien wat bang. 100 meter na de start liet hij zich ook verrassen door de speaker, die vroeg aan roeiers van een andere race om hun hendels stil te houden."

  "Wiggins stopte even met roeien en was daar al uit the zone. Daar moet je toch in zitten om door de muur te kunnen gaan. Na die misser liet hij het hoofd wat hangen."

  "Hij is meteen opgestaan en heeft enkel op Instagram gereageerd dat hij een beginnersfout heeft gemaakt, maar dat hij het toch fantastisch vond."

  "Over 1,5 jaar moet hij er al staan"

  Toen hij overstapte naar het roeien, sprak Wiggins de wens uit om zich te plaatsen voor de Spelen in Tokio. "Uit deze wedstrijd zijn we niet veel wijzer geworden over zijn slaagkansen."

  "Het is nu uitkijken naar zijn volgende wedstrijd waar hij wel voluit kan gaan. Tokio is misschien nog ver weg, maar als je daar wil staan moet je toch minstens een WK of Wereldbeker geroeid hebben. Dan zijn we al een jaartje vroeger. Hij zou dus over 1,5 jaar al moeten staan waar hij moet staan."

  "Vergeet ook niet dat Groot-Brittannië een enorm roeiland is. Hij zal daar geen cadeaus krijgen. In de roeiwereld zijn ze misschien wat sceptisch, maar Wiggins is ook niet de minste. Hij heeft toch al heel wat bewezen in de sport."

  VIDEO: Filmpje van het roeidebuut van Wiggins