• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Schouderpijn blijft Brecel teisteren, hij past voor de Scottish Open

  Luca Brecel laat zijn schouder behandelen bij een kinesist.

  Luca Brecel speelt al een paar weken met schouderproblemen, maar nu last hij noodgedwongen toch een pauze in. "Alle spelers hebben wel eens klachten", beseft vader Carlo.

  Luca Brecel vloog er op het UK Championship al uit in de 3e ronde. Door pijn aan zijn schouder kon hij niet helemaal voluit gaan. Een korte rustpauze, en dus geen Scottish Open, moeten soelaas brengen.

  "Vanaf maandag gaat hij in behandeling bij de kinesist", zegt vader Carlo. "Hij heeft het probleem afgelopen jaar ook al gehad, vooral op het WK tegen Marco Fu. Daarna was het iets beter, maar hij moet wel opletten."

  Is het niet verontrustend dat Brecel op zo'n jonge leeftijd al chronische schouderpijn heeft? "Luca heeft het erover gehad met zijn collega's en die zeiden dat er vrijwel niemand is die nooit eens problemen heeft met zijn rug, nek of schouder. Door de opeenvolging van de toernooien hebben alle spelers wel eens klachten."