• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook op zijn fandag krijgt Vandoorne te maken met motorpech

  Stoffel Vandoorne doet zijn verhaal bij onze reporter.

  Stoffel Vandoorne heeft zijn fans in Kortrijk 9 uur laten wachten. Deze keer was niet de motor van zijn McLaren stuk, wel die van het vliegtuig. "Het is een beetje het verhaal van het jaar voor mij", lachte de Formule 1-coureur.

  9 uur later

  Stoffel Vandoorne had vandaag een afspraak met zijn fans in het kartingcenter van Kortrijk. Om 10.30u zou hij er zijn, maar het vliegtuig in Londen kampte met een technisch defect.

  "De motor was stuk. Een beetje het verhaal van het jaar voor mij", lachte Vandoorne, die het voorbije seizoen met een sputterende Honda-motor moest racen.

  Vandoorne nam dan maar de trein en bracht zijn fans op de hoogte met een videoboodschap. Die konden zich ondertussen vergapen aan zijn McLaren. Om 19.30u - 9 uur later - kregen ze hun held eindelijk te zien.

  "Supergemotiveerd voor 2018"

  Ondertussen kijkt Stoffel Vandoorne al uit naar zijn tweede seizoen in de Formule 1. "Met de nieuwe motor (een Renault, red.) zijn er veranderingen op til", legt de 25-jarige coureur uit in Sportweekend.

  "Hopelijk kunnen we McLaren weer naar de top loodsen. Iedereen is supergemotiveerd. We kijken met z'n allen uit naar de wintertesten in Barcelona."

  "Dit jaar hebben we onder de verwachtingen gepresteerd. Ik heb zeker niet het perfecte seizoen achter de rug. De start was niet denderend, maar ik heb wel progressie gemaakt."

  Video player inladen ...