• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hodgson over uitgejouwde Benteke: "Was niet aangewezen voor de penalty"

  Christian Benteke beseft dat zijn misser kostbaar is.

  Christian Benteke werd gisteren na zijn penaltymisser uitgejouwd door zijn eigen supporters. "Als je die penalty mist, dan moet je aanvaarden dat je uitgefloten wordt", zegt Roy Hodgson, de coach van Crystal Palace. Benteke had de penalty ook niet mogen nemen.

  Luka Milivojevic had tegen Bournemouth al een strafschop omgezet voor Crystal Palace. "Ik had dus ook verwacht dat Luka de penalty in de extra tijd zou nemen", zegt Hodgson. "Maar voor de een of andere reden heeft Christian hem overtuigd en hij heeft gemist."

  "Het is de staf die beslist wie de strafschoppen moet nemen en we gaan er niet vanuit dat spelers die keuzes veranderen tijdens de match. Het was een eenzijdige beslissing, niemand kon de bal nog uit zijn armen halen."

  "We hebben nog geroepen, maar onze stem droeg blijkbaar niet tot aan de strafschopstip." De trap van Benteke was te zwak om Begovic te verschalken. De Rode Duivel kon dit seizoen in 11 duels nog niet scoren.

  "Ik denk dat hij nu al gehoord heeft dat hij de volgende penalty beter niet neemt. Met deze misser heeft hij ons twee kostbare punten ontnomen. Ik kan me niet voorstellen dat hij bij de volgende penalty hetzelfde doet."

  "Benteke moet nu aanvaarden dat hij uitgefloten wordt"

  Benteke werd na het laatste fluitsignaal uitgejouwd door zijn eigen fans. "De supporters rekenden zich al rijk toen de bal op de stip ging. Als jij dan de speler bent die die penalty mist, dan moet je aanvaarden dat je uitgefloten wordt", zegt Hodgson. "Dat zal niet enkel hier het geval zijn, dat zal overal ter wereld zo zijn."

  "Christian maakte een verslagen indruk. Hij is in shock en natuurlijk ook ontgoocheld. Het is eigenlijk jammer, want hij speelde wat mij betreft zijn beste match van het seizoen. Hij hield de bal goed bij en was ook sterk in de lucht."