• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk ontslaat Stuivenberg: "Dachten dat we met Albert PO I niet zouden halen"

  Albert Stuivenberg kreeg de trein niet meer op de rails.

  Na iets minder dan een jaar is er een einde gekomen aan het huwelijk tussen Racing Genk en coach Albert Stuivenberg. Assistent Jos Daerden neemt voorlopig zijn taken over. "Maar we willen zo snel mogelijk een nieuwe trainer aanstellen", zegt voorzitter Croonen.

  Albert Stuivenberg nam eind vorig jaar het stokje over van Peter Maes. Hij zorgde algauw voor een nieuwe wind, bereikte de kwartfinales van de Europa League en haalde nog ei zo na Play-off I.

  Maar Genk kon dit seizoen de lijn niet doortrekken. Het dreigt opnieuw naast Play-off I te grijpen, het gelijkspel tegen rode lantaarn Eupen was voor het bestuur de druppel.

  "Het spel tegen Eupen was niet van dien aard dat we vonden dat we konden voortdoen met Albert", zegt voorzitter Peter Croonen. "Dat is spijtig, want hij is een goeie trainer en een fijn mens."

  "We vinden geen oplossingen meer op het veld"

  Waarom is het dan niet gelukt met Stuivenberg? "Je moet een onderscheid maken tussen vorig seizoen en dit seizoen. We hebben dit seizoen te weinig onze wil kunnen opleggen, er waren te veel schommelingen."

  "Twee weken geleden speelden we tegen Standard nog voor de 4e plaats, maar nu zitten we in een mindere periode. We zien dat er geen oplossingen gevonden worden op het veld. We denken niet dat we met Albert nog PO I halen."

  Stuivenberg zou ook de kleedkamer niet meer achter hem hebben gehad. "Achter die wissel van Pozuelo, die kwaad was, heeft de pers te veel gezocht. Ik denk niet dat "Pozo" de beste vriend was van de trainer, maar dat is nog iets anders dan tegen hem te zijn. Het heeft onze beslissing in ieder geval niet beïnvloed."

  "Hasi? Ik wil niet ingaan op namen"

  Racing Genk was in het verleden altijd een club die een coach de tijd gaf om zijn visie te ontplooien, maar nu is Stuivenberg al de 4e coach sinds 2014 (na Ferrera, McLeish en Maes) die moet opstappen.

  "Dat is niet goed, dat klopt", zegt voorzitter Croonen. "Wij zijn een club die op lange termijn willen werken met een trainer. Albert had het perfecte profiel om hier voor een lange periode aan de slag te gaan. Maar de resultaten moeten ook wel meezitten. Hopelijk hebben we met zijn opvolger iemand die wel op lange termijn kan werken."

  Intussen wordt de naam van Besnik Hasi al genoemd, die zonder club zit na zijn ontslag bij Olympiakos. "Dat is een ex-speler van Genk geweest, maar op dit moment wil ik geen commentaar geven op verschillende namen."

  "Maar in het voetbal moet het snel gaan, dus we willen liefst zo snel mogelijk een nieuwe trainer aanstellen. Mathematisch is Play-off I nog altijd mogelijk."