Ferrand-Prévot schiet raak in Overijse in haar eerste crossweekend

  Meteen een zege voor Ferrand-Prévot.

  0 / 0

  Meteen een zege voor Ferrand-Prévot.

  Pauline Ferrand-Prévot heeft de Druivencross in Overijse gewonnen. De Française haalde het in haar tweede cross van het seizoen voor Sanne Cant en Lucinda Brand. Ze reed op een modderige omloop vanaf de laatste rij naar de zege.

  Na een winterse voormiddag begon het kort voor de start bij de vrouwen te dooien en zo werd de omloop in Overijse modderig en technisch. Ellen Noble schoot als een speer uit de startblokken, maar de Amerikaanse moest die snelle start bekopen in het tweede deel van de race. De weersomstandigheden waren ook geen spek voor de bek van Sophie de Boer. De winnares van vorig jaar gaf er halfweg de brui aan.

  Ferrand-Prévot voelde haar wel in haar nopjes. Na twee jaar zonder veldrit werd ze gisteren al vierde in Essen en ook nu schoof de Française snel op van de laatste rij naar de kop van de wedstrijd.

  Daar fietste ze rond in een groepje met Sanne Cant en Lucinda Brand, maar de ex-wereldkampioene maakte op twee ronden van het einde het verschil. Ze toonde haar uitstekende techniek en reed solo naar de overwinning.

  Cant en Brand vochten nog een pittig duel uit voor plaats twee. De Nederlandse maakte net iets meer foutjes in de modder en moest zo het hoofd buigen.

  Bekijk de samenvatting van de cross bij de vrouwen:

  Resultaat:

  1. Pauline Ferrand-Prévot (Fra) - in 40'01"
  2. Sanne Cant - op 20"
  3. Lucinda Brand (Ned) - 28"
  4. Katherine Compton (VS) - 32"
  5. Nikki Brammeier (GBr) - 48"
  6. Annemarie Worst (Ned) - 1'23"
  7. Evie Richards (GBr) - 1'24"
  8. Alice Maria Arzuffi (Ita) - 1'40"
  9. Ellen Noble (VS) - 1'46"
  10. Kim Van de Steene - 1'58"
  11. Helen Wyman (GBr) - 2'06"
  12. Ellen Van Loy - 2'34"
  13. Maud Kaptheijns (Ned) - 2'58"
  14. Karen Verhestraeten - 3'08"
  15. Fleur Nagengast (Ned) - 3'33"