• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bouchikhi: "Heb mezelf niets te verwijten, maar 5e plaats is teleurstelling"

  Bouchikhi liep naar een vijfde plaats op het EK.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Bouchikhi liep naar een vijfde plaats op het EK.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Soufiane Bouchikhi en Lander Tijtgat kunnen beiden terugblikken op een geslaagd EK veldlopen. Toch waren de gevoelens achteraf totaal verschillend. Dat ik dit kan, smaakt naar meer", zei Lander Tijtgat.

  Bouchikhi: "Ik heb mezelf niets te verwijten"

  Bouchikhi eindigde vijfde, maar had gehoopt op een medaille. "Ik ben niet tevreden", zei hij aan Sporza. "Ik had lang zicht op een podiumplaats en geloofde er in. Maar ik was gewoon niet sterk genoeg uiteindelijk."

  "Ik had voortdurend verkrampte armen en kon mijn kaken bijna niet bewegen door de kou. Het was een heel lastige wedstrijd, maar ik heb alles gegeven. Ik wou graag een podiumplaats voor mijn land behalen, maar heb gefaald."

  "Ik heb even getwijfeld toen de Britten versnelden. Ik probeerde wel mee te gaan, maar het was zo extreem koud dat ik niet opgang raakte. De anderen verdienden het gewoon. Ik heb mezelf wel niets te verwijten. Maar zo dicht bij het podium komen en het niet halen is een grote teleurstelling."

  Tijtgat: "Dit smaakt naar meer"

  Lander Tijtgat hoopte vooraf op een plaats in de top 20. "Ik wist niet hoeveelste ik was, maar met een 13e plaats ben ik heel tevreden. Tijdens de race was ik aan het tellen. Ik hoopte dat er een aantal lopers uit de top tien zouden stilvallen. Meestal is dat zo, maar nu niet."

  "Een 13e plaats is super. Je moet er rekening mee houden dat ik voltijds werk. Als je dit kunt, smaakt het naar meer. Dit wil ik elk jaar wel. Maar ik zal niet elk jaar een parcours op mijn maat krijgen."

  "Ik ga nu twee weken rusten. Dat was afgesproken met mijn coach. Daarna zien we wel. Ik heb geen doelen in 2018. Dit EK is voorbij. Nu is het even de knop omdraaien."