• home
  • video
  • pas verschenen

    Verstappen voor 3e jaar op rij Persoonlijkheid van het Jaar: "Ik ben altijd eerlijk"

    Verstappen mocht al voor het derde jaar op rij het podium op.

    Max Verstappen is door de Internationale Autosportfederatie FIA voor de derde keer op rij uitgeroepen tot Persoonlijkheid van het Jaar. Hij nam zijn trofee in ontvangst op een prijsuitreiking in het paleis van Versailles. Lewis Hamilton kreeg er officieel zijn vierde WK-beker.

    Verstappen: "Ik ben altijd eerlijk en recht door zee"

    Het zijn de mediavertegenwoordigers die het Formule 1-circus het hele jaar volgen die mogen stemmen voor Persoonlijkheid van het Jaar. Verstappen hield wereldkampioen Lewis Hamilton en teamgenoot Daniel Ricciardo achter zich.

    De Nederlander liet zich dit seizoen nochtans niet altijd positief opmerken. Zo ging hij na een straf die hij kreeg tijdens de GP in de Verenigde Staten verbaal uit de bocht. Hij noemde de steward "een mongool" en moest zich daar later voor verontschuldigen.

    "Ik probeer altijd eerlijk en recht door zee te zijn. Ik denk dat ik daarom deze prijs opnieuw gewonnen heb", zei Verstappen, dit jaar winnaar van twee GP's. "Het was een zwaar seizoen, maar ik heb er veel van geleerd."

    Hamilton krijgt zijn vierde WK-trofee

    Hamilton werd voor de vierde keer gehuldigd als wereldkampioen van de Formule 1. "Dit was een fantastisch seizoen", zei hij op de prijsuitreiking. "Ik hoop dat het komende jaar voor iedereen hier nog beter wordt. Ik ga alleszins proberen om het nog beter te doen."

    Hamilton won dit jaar negen van de twintig wedstrijden en pakte ook zijn 72e polepositie, een record. Hij sprokkelde ook in elke GP punten.

    De Monegask Charles Leclerc werd uitgeroepen tot talent van het jaar. De winnaar van de Formule 2 debuteert volgend jaar in de F1 voor Sauber. De actie van het jaar kwam op naam van de Finse rallyrijder Esapekka Lappi voor een jump in de Rally van Portugal.

    Hamilton koos niet voor een maatpak in het paleis van Versailles: