• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Vroeger was ik vaak maar een kwartier top, nu sta ik er 90 minuten"

  Volgens zijn trainer moet Hazard prijzen winnen.

  Eden Hazard speelt de pannen van het dak bij Chelsea. "Ik ben nu 90 minuten bij het spel betrokken", legt hij uit. Toch werd de Belg pas 19e in de verkiezing voor de Ballon d'Or. Zijn trainer was alleszins verrast. "Maar hij moet meer prijzen winnen om op te schuiven op de ranglijst."

  Eden Hazard is in bloedvorm en wil dat ook vanmiddag tegen West Ham laten zien. "In het verleden speelde ik te vaak een kwartier top, maar zakte ik daarna wat weg. Nu sta ik er 90 minuten. Ik ben van het begin tot het einde betrokken bij het spel en bij na de match veel meer vermoeid dan vroeger", legt de Rode Duivel uit op de site van Chelsea.

  "Het draait niet alleen om doelpunten. Ik sta op het veld om te scoren, maar ook om kansen te creëren voor anderen. Het team draait goed op dit moment."

  Hazard scoorde al 80 keer voor Chelsea, een evenaring van de statistieken van Gianfranco Zola. "Dat is toch speciaal want hij is een van de beste spelers in de geschiedenis van de club. Iedereen zag hem graag spelen. Je werd gelukkig van zijn manier van voetballen. Bovendien is het ook een zeer fijne man."

  Er zijn ook wel wat gelijkenissen tussen Zola en Hazard. Niet alleen in hun manier van spelen, maar ook in de manier waarop ze met overtredingen van tegenstanders omgaan. "Ja, we zijn allebei klein, zoals Messi. Ik speel voetbal. Ik wil niet klagen en zagen tegen de scheidsrechter. Daar draait voetbal niet om. Als je een trap krijgt, dan kan je een vrijschop of een penalty krijgen. Dat hoort ook bij voetbal. Zo zie ik het."

  Conte: "Hazard moet prijzen winnen om kans te maken op Ballon d'Or"

  Op de persconferentie voor de match tegen West Ham kreeg Antonio Conte veel vragen over Eden Hazard en de Ballon d'Or. Over de toekomst van de Belg bij Chelsea wou de trainer alvast niets zeggen. "Het is te vroeg om over transfers te praten."

  Wat vond hij van de 19e plaats van Hazard? "Ik was verrast. Maar ik herhaal het nog eens, als je de Ballon d'Or wil winnen, moet je prijzen pakken. Je moet de titel winnen, de Champions League, het EK of het WK. Dat is belangrijk."

  "Hij is nog jong en kan zeker nog opschuiven op de ranglijst. Hij heeft het potentieel om een van de besten te worden, maar hij moet winnen. Een echte topper heeft die ambitie om alles te willen winnen."