• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fans stemmen Philippe Albert in beste Newcastle-elftal aller tijden

  Philippe Albert pronkt in het elftal naast onder andere Alan Shearer.

  Philippe Albert staat in de verdediging van het beste elftal aller tijden bij Newcastle. De club viert haar 125-jarige bestaan en liet de fans stemmen op hun Team van de Eeuw. Albert krijgt het gezelschap van onder meer voormalig sterspeler Alan Shearer.

  De voormalige Rode Duivel speelde tussen 1994 en 1998 bij Newcastle en hielp het team 2 keer aan de titel van vicekampioen (1996 en 1997). Newcastle beschrijft Albert als "een sterke verdediger: goed in de lucht en verbaal aanwezig". 

  In het Team van de Eeuw krijgt Philippe Albert gezelschap van onder anderen grote sterren als Alan Shearer, Kevin Keegan, David Ginola en Paul Gascoigne.

  De Newcastle-fans zullen de ex-verdediger van Newcastle vooral herinneren aan zijn prachtige lob in de 5-0-overwinning tegen Manchester United in oktober 1996 (zie video).

  De intussen 50-jarige Albert kwam verder in zijn carrière uit voor Sporting Charleroi, KV Mechelen, Anderlecht en Fulham. Hij speelde ook 41 interlands voor de Rode Duivels en was aanwezig op de WK's van 1990 en 1994.

  Herbekijk de prachtige lob van Albert

  Tweet Newcastle