• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Bullets glijden naar top tien in Winterberg

  Willemsen en Aerts deden het goed in Winterberg.

  De Belgian Bullets hebben hun bobslee op de WB-manche in Winterberg in de top tien geparkeerd. Op hun "thuisbaan" eindigde Elfje Willemsen als negende, An Vannieuwenhuyse werd tiende. Die prestatie is toch een opsteker voor de Belgische bobsleevrouwen.

  De overwinning in de vierde Wereldbekermanche van het seizoen was voor de Duitse tandem Stephanie Schneider en Lisa Buckwitz. Ze bleven nipt de Amerikaanse Elana Meyers Taylor en de Duitse Mariama Jamanka voor.

  In de Wereldbekerstand blijft Willemsen na vier manches met 152 punten op de dertiende plaats, Vannieuwenhuyse klimt met 144 punten naar de vijftiende stek. Dat is belangrijk om een olympisch ticket te verdienen.

  De prestatie in Winterberg, waar veel Belgische fans aanwezig waren, is voor beide teams een opsteker na de desastreus verlopen WB-manche in Whistler, in Canada. De volgende Wereldbekermanche staat komend weekend in het Oostenrijkse Innsbruck op het programma.

  Uitslag:

  1. Schneider/Buckwitz (Dui) in 1'54"90
  2. Meyers Taylor/Gibbs (VS) op 0"26 
  3. Jamanka/Drazek (Dui) - 0"28
  4. Humphries/Lotholz (Can) - 0"32
  5. Beierl/Onasanya (Oos) - 0"37
  6. Greubel Poser/Evans (VS) - 0"47
  7. Fenlator/Victorian/Russell (Jam) - 0"53
  8. Köhler/Nolte (Dui) - 0"56
  9. WILLEMSEN/Aerts - 0"85
  10. VANNIEUWENHUYSE/VERCRUYSSEN - 1"21

  Bekijk de tweede run:

  Bekijk de eerste run: