• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zidane na 5e Gouden Bal Ronaldo: "Hij is de beste speler aller tijden"

  Zidane: "Ronaldo zal zijn carrière bij Real beëindigen"

  Gisteren heeft Cristiano Ronaldo zijn 5e Gouden Bal in ontvangst mogen nemen. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met Lionel Messi. Real Madrid-coach Zidane had alleen maar lovende woorden voor zijn sterspeler. "Wat hij doet is fenomenaal."

  Real-coach Zinédine Zidane is enorm onder de indruk van Cristiano Ronaldo. "Ja. Zijn statistieken spreken voor zich, zowel wat hij al heeft gepresteerd als wat nog moet komen", antwoordde Zidane op de vraag of zijn nummer 7 de beste speler aller tijden is.

  "Ik wil hem hier voor altijd. Ronaldo is enorm gelukkig bij Real en hij zal zijn carrière hier ook beëindigen, dat heeft hij zelf gezegd. Er zijn geen woorden om Cristiano te beschrijven. Wat hij doet is fenomenaal", vertelt de Fransman vol lof. "Iemand kan naar Real komen, hier 20 jaar voetballen en nog steeds niet bereiken wat hij heeft gedaan."

  Zidane, de Gouden Bal-winnaar van 1998, werd ook gevraagd om zich te vergelijken met zijn sterspeler. "Ik was zonder twijfel beter!", zei hij al lachend op de persconferentie. "Jullie weten wel wat ik denk, hij is veel beter, maar ik heb ook geen slechte carrière gehad."

  Real Madrid-Sevilla

  Zaterdag ontvangt Real Sevilla in het Estadio Santiago Bernabéu. Sevilla staat met 28 punten op een gedeelde 4e plek met Real. Zidane kampt met defensieve zorgen. Sergio Ramos, Dani Carvajal (geschorst) en Raphael Varane (blessure) komen niet aan de aftrap. Ook Gareth Bale is out met een blessure.