• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Een nieuwe spits? Ik moei mij met niets"

  Anderlecht ontvangt zondag Charleroi.

  Anderlecht kan zich vanaf nu volledig concentreren op de competitie. Paars-wit kampt al een tijdje met een spitsenprobleem en zal zich misschien roeren op de transfermarkt in januari. "Maar ik vraag niets", verraste Hein Vanhaezebrouck op zijn persbabbel.

  "Ik zorg voor prestaties op het veld"

  "Ik denk dat er in deze groep niet zoveel nodig is. Alleen moet het er in januari "boenk" op zijn. Dan denk ik dat Anderlecht gewapend is om te strijden voor de 35e titel", vertelde Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck eerder deze week.

  Volgt er in januari dan een transferoffensief van Anderlecht? "Ik moei mij met niets", verraste Hein Vanhaezebrouck op zijn wekelijkse perspraatje.

  "Ik zorg voor prestaties op het veld. Dat is mijn job. Ik vraag niets. Ik werk met de jongens die er zijn en ik geef commentaar op 1 februari."

  "Onyekuru trekt automatisch naar de zijlijn"

  Tegen Celtic speelde Anderlecht afgelopen dinsdag zonder diepe spits. Volgens Hein Vanhaezebrouck kan die aanpak ook in de eerste klasse gehanteerd worden, al was hij niet helemaal tevreden over de uitvoering tegen de Schotten in de Champions League.

  "Het was de bedoeling om veel te switchen voorin. Maar zonder dat je het hem oplegt, trekt Onyekuru automatisch naar de zijlijn."

  "Als ik zeg dat hij niet de feeling heeft om in de punt te spelen, dan wordt het eigenlijk gewoon bevestigd door zijn eigen houding. Hanni liep voortdurend centraal, terwijl dat niet de bedoeling was."