Ga naar de inhoud

meest recent

      Thomas Matton (32) stopt met voetballen

       vr 8 december 2017 12:15
      Thomas Matton, vorig seizoen.
      AA Gent heeft vanochtend bekendgemaakt dat Thomas Matton het profvoetbal voor bekeken houdt. De middenvelder is het aanhoudende blessureleed beu.

      Matton heeft er een mooie carrière opzitten. Hij genoot het grootste deel van zijn jeugdopleiding bij Club Brugge, maar omdat hij er niet doorbrak, koos hij voor OH Leuven.

      Daar kwam zijn talent snel bovendrijven, want een seizoen later maakte hij al de oversteek naar Zulte Waregem. Na 4 seizoenen aan de Gaverbeek verkaste hij voor 3 jaar naar KV Kortrijk. In 2015 belandde Matton bij AA Gent, waarmee hij - onder meer in de Champions League - 53 wedstrijden speelde.

      Matton houdt het, enkele maanden voor het einde van zijn contract, echter voor bekeken als profvoetballer. Dit seizoen kwam hij door fysieke problemen nauwelijks aan 2 invalbeurten. Dat stemde tot nadenken bij Matton.

      Gaat nu Gents talent begeleiden

      "We zullen ons Thomas vooral herinneren als een stijlrijke en technisch zeer verfijnde middenvelder die spijtig genoeg gedurende bijna zijn hele carrière veelvuldig geplaagd werd door blessures", meldt AA Gent.

      Matton blijft overigens aan AA Gent verbonden. Hij wordt begeleider van de Blue-White Talents, een beperkte groep van getalenteerde jeugdspelers.

      Matton scoort mooie gelijkmaker tegen Zenit in de CL:

      Tweets:

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      De kunstjes van Thomas Matton: