• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Positieve cocaïneplas komt Peru-aanvoerder duur te staan: geen WK

  Guerrero was de aanvoerder van de nationale ploeg van Peru.

  Paolo Guerrero (33) is door de wereldvoetbalbond FIFA voor één jaar geschorst na een positieve dopingplas. De schorsing loopt tot 3 november 2018 en dus mist de aanvaller van Flamengo zeker het WK voetbal in Rusland.

  Guerrero werd begin oktober, na de WK-kwalificatiewedstrijd in Argentinië, betrapt op het gebruik van cocaïne. Volgens zijn advocaat kwam dat door "besmette thee". 

  Daar geloofde de FIFA niet veel van. Zijn schorsing werd verlengd dot 3 november 2018 en dus mist Guerrero zeker het WK voetbal.

  Peru kwalificeerde zich vorige maand voor het eerst in 36 jaar voor het WK door Nieuw-Zeeland te verslaan in de intercontinentale play-offs. Guerrero, ex-speler van Hamburg, had met 5 goals een belangrijk aandeel in de kwalificatie van zijn land, maar was er tegen Nieuw-Zeeland al niet meer bij.