• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester-derby: van de omhaal van Rooney tot "Why always me" Balotelli

  Zondag staat de 175e Manchester-derby op het programma.

  Zondag staat de 175e Manchester-derby op het programma. In het verleden leverde de wedstrijd al vaak spectaculaire beelden op. Van de geweldige omhaal van Wayne Rooney tot de 1-6-pandoering voor United: wat vindt u het meest spectaculaire derbymoment?

  Late winning goal Michael Owen

  De winning goal tijdens de derby in 2009 van Michael Owen in blessuretijd ligt bij elke United-fan nog goed in het geheugen. United won de wedstrijd met 4-3. Toenmalig coach Ferguson beschreef de wedstrijd als "misschien wel de beste Manchester-derby ooit."

  Omhaal Wayne Rooney

  De wereldgoal van Rooney was het winnende doelpunt tijdens de derby in 2011 op Old Trafford. United won de wedstrijd met 2-1.

  1-6-pandoering voor United

  Misschien wel het donkerste moment in de derby-geschiedenis van United: de 1-6-nederlaag tegen City in 2011. United verloor de wedstrijd door onder andere 5 goals in het laatste halfuur van de wedstrijd, waaronder 3 doelpunten in de laatste 4 minuten. City won dat seizoen de titel, met evenveel punten als United, maar met een beter doelpuntensaldo.

  Balotelli: "Why always me?"

  Tijdens de 1-6-vernedering (2011) in het Etihad Stadium scoorde Mario Balotelli de eerste 2 doelpunten. Bij de viering toonde hij zijn shirt met de boodschap "Why always me?" erop.

  Goal Kompany

  De goal van Vincent Kompany tijdens de derby in 2012 was de enige in de wedstrijd en dus ook het winnende doelpunt. Die goal bracht City op gelijke hoogte met leider United en liet Kompany en co dromen van de titel. City werd dat jaar, met nog 2 speeldagen op het programma, kampioen.