• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bouchikhi voor EK veldlopen: "Heb mijn beste vorm ooit te pakken"

  Bouchikhi gaat voor een plaats in de top tien op het EK.

  Dit weekend vindt in Slovakije het EK veldlopen plaats. Soufiane Bouchikhi, het speerpunt van de Belgische selectie, is in uitstekende doen na zeges in Mol en Roeselare. Toch blijft hij realistisch. "Een plaats in de top tien is het doel."

  "Zeges in Mol en Roeselare hebben me veel vertrouwen gegeven"

  Met welke ambitie stapt Bouchikhi het vliegtuig richting Slovakije op? "Ik wil vooral beter doen dan vorig jaar, toen ik 14e werd. Nu hoop ik op een plaats in de top 10. Ik zit in mijn beste vorm ooit en stiekem droom ik wel van meer. Een plaats in de top 5 of zelfs een medaille moet kunnen."

  "Mijn zeges in Mol en Roeselare hebben me veel vertrouwen gegeven. Na Roeselare heb ik het bewust wat rustiger aan gedaan richting het EK. De conditie is heel goed. In Roeselare was ik nog niet top, maar normaal gezien moet ik in Slovakije mijn topvorm bereiken."

  Wat denk Bouchikhi van het parcours? "Ik heb het rondje in Samorin nog niet gezien, maar van mijn trainer hoor ik dat het redelijk snel zal zijn. Dat is niet zo belangrijk voor mij. Ik kan alle omlopen aan. Ook van het weer heb ik geen schrik. Warm of koud? Het maakt mij niet uit."

  Wie zijn de concurrenten? "De concurrentie is moordend en het deelnemersveld leunt dicht aan bij de wereldtop. Vooral de Keniaanse Turken zijn sterk. Zij verblijven het hele jaar door in Kenia en zullen sterke tegenstanders zijn."

  Over de afwezige Kimeli: "Hij had misschien wel een 2e kans verdiend"

  Isaac Kimeli werd door de Belgische atletiekbond niet geselecteerd voor het EK na een tegenvallende prestatie in Roeselare. Wat vindt Bouchikhi daarvan? "Het is jammer. Het was leuk geweest om met een groot team af te reizen naar Slovakije. Hij hoort er volgens mij ook zeker bij. In Roeselare was hij wat minder en dat zal een rol gespeeld hebben bij de keuze van de bond."

  "Elke atleet kan een mindere dag hebben. Ik ook. Hij had dus misschien wel een tweede kans verdiend. Meer wil ik er ook niet over zeggen", concludeert de Europese atleet van de maand november.

  EK live te volgen op sporza.be

  Het EK veldlopen is dit weekend live te volgen op sporza.be met tekst en beeld. Op deze link kunt u terecht voor alle informatie en de livebeelden van de verschillende wedstrijden.