• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  BBC-journalist: "Zonde dat België niet snel genoeg nieuw stadion kan krijgen"

  "Zou fantastisch geweest zijn voor de fans om Rode Duivels thuis te zien spelen"

  Video player inladen ...
  0 / 0

  "Zou fantastisch geweest zijn voor de fans om Rode Duivels thuis te zien spelen"

  Video player inladen ...
  Donderdag werd bekendgemaakt dat Brussel geen speelstad zal zijn voor het EK 2020. BBC-commentator Simon Brotherton geeft zijn mening over de hele zaak. "Het is teleurstellend dat een cruciale politieke speler in Europa geen wedstrijd kan organiseren voor het Europees Kampioenschap."

  "Wales is niet gelukkig dat de wedstrijden naar Wembley gaan"

  "Als ik de zaak bekijk vanuit het standpunt van het VK, dan is Wales niet gelukkig met het feit dat de wedstrijden naar Wembley gaan. Cardiff, de hoofdstad van Wales, organiseerde dit jaar de finale van de Champions League. En dat deden ze vrij goed."

  "Het Europees Kampioenschap van 2020 wordt gespreid over een dozijn landen, het was de grote kans voor Wales om zo een groot toernooi mee te kunnen organiseren. Zij gaan nooit het WK of het EK op zichzelf kunnen organiseren. De voetbalvereniging van Wales is teleurgesteld dat ze geen groepswedstrijden krijgen. Dit was een unieke kans, maar die is nu weg", vindt Brotherton.

  Wembley: "the big moneymaker"

  "Wanneer het gaat om geld, dan is Wembley een geldmachine. Het is het grootste stadion, er zijn geen problemen mee en er zijn hotels genoeg in Londen. Te weinig hotels was blijkbaar een probleem in Cardiff. Zoals ik al zei organiseerden ze de Champions League-finale, toen waren er geen problemen. Wales gaat terug naar de UEFA om er over te praten", zegt Brotherton.

  "Het politieke centrum van Europa kan geen wedstrijd organiseren"

  "Het is teleurstellend dat een cruciale politieke speler van Europa, zelfs het politieke centrum van Europa, geen match kan organiseren voor het Europees Kampioenschap. Voor een voetballand als België, met een rijke traditie en spelers zo goed als die van jullie, is het zonde dat ze niet snel genoeg een nieuw nationaal stadion kunnen krijgen. Want België heeft geweldige spelers en het zou fantastisch geweest zijn voor de fans om hen thuis te kunnen zien spelen", legt Brotherton uit.

  Gouden generatie van België

  "In het voetbal spreken we wel vaker over gouden generaties en het lijkt er wel op dat dit er één is. België heeft een grote kans om in Rusland te winnen volgend jaar en ook in 2020."

  "Sommige spelers van België behoren tot de besten van de Premier League. Kevin De Bruyne is in bloedvorm dit seizoen. Kompany heeft zich een tijdje fit gehouden, dat is altijd een bonus. Lukaku startte goed bij Manchester United en Tottenham mist Alderweireld hard. Dat toont aan hoeveel invloed Alderweireld heeft achteraan bij Tottenham."

  "En nu som ik nog maar een paar spelers op, dat is in vele opzichten schrikwekkend. Het voornaamste is dat we jullie spelers kennen in Engeland, want we zien ze elke week op onze velden", concludeert Brotherton.