• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht over zaak Suarez: "Wachten motivering van vonnis af"

  Matias Suarez ruilde Anderlecht voor zijn thuisland.

  De Wereldvoetbalbond FIFA heeft Matias Suarez veroordeeld tot een boete van 540.000 euro aan zijn ex-club Anderlecht. De Argentijn verbrak in juli 2016 eenzijdig zijn contract, maar de FIFA volgt de beweegreden voor die zet niet.

  Matias Suarez (29) lag nog tot 2017 onder contract bij Anderlecht, maar de Gouden Schoen van 2011 verbrak in juli 2016 eenzijdig zijn contract bij Anderlecht.

  De Argentijn keerde terug naar zijn vaderland en tekende bij zijn ex-club Belgrano, maar er was geen akkoord over de transfersom. Volgens de advocaat van Suarez had hij zijn contract verbroken omdat hij zich door de terreurdreiging niet meer veilig voelde bij zijn club in de nasleep van de aanslagen in Zaventem en Brussel op 22 maart 2016.

  Anderlecht stapte daarop naar de FIFA, waar een panel van internationale sportjuristen over de kwestie moest oordelen. Zij vonden dat de terreurdreiging geen grondige reden voor Suarez was om het contract te verbreken.

  Suarez moet paars-wit een boete van 540.000 euro betalen. "We wachten nu de motivering van het vonnis af om al dan niet verder in beroep te gaan", reageert Anderlecht.