• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sinkewitz rijdt tijdens dopingschorsing amateurkoers, gevolg: 4 jaar schorsing bij

  Patrik Sinkewitz in betere tijden.

  De wereldbond UCI trakteert Patrik Sinkewitz (37) op vier jaar extra schorsing. "Omdat hij het verbod op deelname aan wedstrijden overtreden heeft", klinkt het.

  Patrik Sinkewitz testte in 2011 positief op het gebruik van het groeihormoon HGH. De Duitser werd in februari 2014 door het TAS met terugwerkende kracht, vanaf augustus 2012, voor 8 jaar geschorst.

  Maar Sinkewitz kon het fietsen niet laten en kwam in juli van dit jaar aan de start van een Italiaanse amateurkoers. Daarmee verbrak hij zijn schorsing. Na 2 dagen haalden de organisatoren hem uit de race.

  Nu legt de UCI Sinkewitz een extra straf van 4 jaar op. "Vanwege de internationale samenwerking op het gebied van eerlijke en schone sport én op advies van het Duitse antidopingagentschap NADA heeft de UCI de schorsing met 4 jaar verlengd. Sinkewitz heeft het verbod op deelname overtreden", aldus de NADA.

  Sterk in klimklassiekers

  In 2004 behaalde Sinkewitz, als lid van Quick-Step, zijn grootste succes met zijn eindzege in de Ronde van Duitsland. Hij haalde ook meerdere top 10-plaatsen in klimklassiekers als Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl en de Amstel Gold Race.