• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rode Duivels ontlopen Duitsland, Portugal en Spanje in Nations League

  Belgen zitten in pot 1 van de A-divisie van de nieuwe competitie.

  De UEFA heeft de samenstelling van de potten voor de loting van de Nations League bekendgemaakt, de nieuwe landencompetitie die in september 2018 begint. België zit dankzij zijn hoge coëfficiënt in pot 1 in de A-divisie, samen met Duitsland, Portugal en Spanje. De loting is op 24 januari in Lausanne.

  Begin oktober raakte al bekend dat de Rode Duivels samen met 11 andere landen de hoogste klasse vormen van de competitie die de oefenwedstrijden vervangt. De Belgen loten een team uit pot 2 (Frankrijk, Engeland, Zwitserland, Italië) en een uit pot 3 (Polen, IJsland, Kroatië, Nederland).

  Zo zijn er 4 poules met 3 landen. De 4 poulewinnaars gaan naar een Final Four in juni 2019. De 4 landen die in hun poule laatste eindigen, zakken naar de B-divisie. Uit de B-divisie promoveren 4 landen.

  Er zijn 4 divisies (A-D), in elke divisie is een ticket te verdienen voor Euro 2020 op een eindronde in maart 2020. Als een groepswinnaar zich al langs de conventionele weg (er is ook nog een gewone EK-voorronde, red) geplaatst heeft, wordt die vervangen door de beste tweede, enzovoort...

  Potten A-divisie Nations League

  Pot 1: België, Duitsland, Portugal, Spanje
  Pot 2: Frankrijk, Engeland, Zwitserland, Italië
  Pot 3: Polen, IJsland, Kroatië, Nederland

  De Nations League in een notendop:

  • De Nations League bestaat uit 4 divisies: A, B, C en D
  • In de A-divisie worden 4 groepen van 3 landen gevormd
  • De groepswinnaars plaatsen zich voor de Nations League Finals (halve finales, troosting en finale) in juni 2019
  • In elke divisie is een ticket te verdienen voor het EK 2020
  • De vier laatsten van elke groep degraderen naar de B-divisie
  • Op 24 januari vindt de loting voor de nieuwe competitie voor landenteams plaats in Lausanne. De groepsmatchen worden gespeeld in september, oktober en november 2018