• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi: "Als ons WK mislukt, moet deze generatie stoppen bij de nationale ploeg"

  Messi weet dat Argentinië zijn niveau moet opkrikken.

  Lionel Messi is de ster van het Argentijnse elftal dat komende zomer naar het WK in Rusland trekt. "Maar als we willen winnen, moeten we ons niveau opkrikken", gaf de speler van Barcelona toe in een interview met het Argentijnse TyC Sports.

  Op het vorige WK in 2014 verloor Argentinië de finale tegen Duitsland en ook de Copa America ging de voorbije jaren twee keer aan de neus van de Argentijnen voorbij. Nu hadden ze al moeite om zich te kwalificeren voor het WK.

  "Als we wereldkampioen willen worden, moeten we ons niveau opkrikken. Ons huidige niveau zal niet goed genoeg zijn."

  Messi roept daarom ook op om Gonzalo Higuain, de spits van Juventus, opnieuw bij de selectie te halen. "Hij moet erbij zijn. Hij is een van de beste diepe spitsen ter wereld. Dat laat hij elk weekend zien. Hij is een fundamenteel onderdeel voor onze ploeg."

  "Maar als we een slecht resultaat halen op het WK moet iedereen opstappen bij de nationale ploeg. Als het een mislukking wordt, is het heel moeilijk om nog met deze generatie te blijven werken. We spelen al heel wat jaren samen, hebben al veel matchen op de teller en hebben al een aantal keer de Copa America verloren. De mensen willen nieuwe gezichten zien."