• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "Na een tijdje worden die prijsuitreikingen een beetje vervelend"

  Tom Boonen op de rode loper.

  Tom Boonen was gisteren co-presentator van de Kristallen Fiets. Hij begrijpt als geen ander dat het voor Greg Van Avermaet na vier keer misschien niet makkelijk is om nog iets origineels te bedenken om te vertellen bij het in ontvangst nemen van de prijs. "Je waardeert die erkenning, maar daar doe je het als renner niet voor."

  Boonen: "Ik hechtte nooit veel waarde aan dit soort prijzen"

  Tom Boonen kreeg tijdens zijn carrière ook heel veel prijzen en onderscheidingen. "Het is niet altijd simpel om daar iets op te zeggen", lachte hij. "Na een tijdje begint dat eigenlijk zelfs een beetje vervelend te worden. Niet omdat je die erkenning niet waardeert, want dat waardeer je enorm, maar daar doe je het als renner niet voor."

  "Je leeft eigenlijk van koers tot koers, van klassieker tot klassieker, en dan wordt er op basis van je verwezenlijkingen door andere mensen beslist of je een trofee krijgt. Ik hechtte daar niet veel waarde aan."

  "Dan ben je als renner snel uitgepraat. Je zegt: "Bedankt, ik vind het mooi", en dat meen je ook, maar ik denk ook dat Van Avermaet het niet voor deze prijzen doet. Hij koerst voor al die dingen die tijdens een seizoen aan dit soort trofeeën voorafgaan."

  Video player inladen ...

  Vermote: "De Tour heeft voor de buitenwereld veel veranderd"

  Julien Vermote kreeg de prijs voor beste knecht. "Die erkenning van de buitenwereld is fijn. Binnen de ploeg waardeerden ze mijn werk al wel, maar bij zo'n stemming merk je dat mijn werk in de Tour een grote impact gehad heeft."

  "Ik heb de voorbije jaren en in andere wedstrijden ook al veel op kop gereden, maar de Tour blijft een heel belangrijk uithangbord."

  Vermote ging al eens op stage met zijn nieuwe ploeg Dimension Data. "De sfeer in de ploeg zit goed. Er waren regelmatig recepties en etentjes. Er is nog tijd genoeg om in vorm te komen. Ik voel alleszins dat er geloof is in mij, maar ik kan nog geen uitspraak doen over de resultaten die ik hoop te rijden."

  Video player inladen ...