Ga naar de inhoud

Bondspreses: "We hebben veel krediet verloren bij UEFA en FIFA"

 do 7 december 2017 18:31
Bondsvoorzitter: "We zijn niet verantwoordelijk, maar we hebben veel krediet verloren"
Het mislopen van vier EK-wedstrijden in 2020 levert volgens de Belgische voetbalbond heel wat "imagoschade" op. Toch blijft CEO Koen De Brabander strijdvaardig: "Het stadiondossier loopt verder."

Bondsvoorzitter: "We zijn niet verantwoordelijk, maar we hebben veel krediet verloren"

"We moeten dit aanvaarden, ook al heeft dit veel negatieve gevolgen", zuchtte bondsvoorzitter Gérard Linard. "Dit brengt imagoschade mee voor ons land, voor de KBVB en voor Brussel als Europese hoofdstad."

"De KBVB is niet verantwoordelijk voor deze situatie, maar we hebben veel krediet verloren bij UEFA en FIFA. We missen de kans om 4 matchen van hoog niveau te ontvangen, waarvan 2 van de Rode Duivels."

"Ook op economisch vlak is dit een gemiste kans. Het is een vreemde situatie: onze nationale ploeg is nog nooit zo goed geweest, maar we kunnen het EK niet ontvangen."

"Ondanks het antwoord van de UEFA hopen we dat de beleidsmakers beseffen dat het belangrijk is om een modern, veilig en comfortabel stadion voor 45.000 fans te hebben. Een nieuwe stap in het dossier zou mooi zijn om deze desillusie weg te werken."

CEO: "Stadiondossier en vergunningsdossier lopen verder"

CEO Koen De Brabander vulde aan: "De laatste maanden hebben we bijzonder veel energie gestopt in de verdediging van het dossier bij UEFA."

"Er waren initiële afspraken gemaakt met de KBVB en de Stad Brussel om termijnen te respecteren. Dat hebben we niet kunnen doen en de termijn was twee keer verlengd."

"Het geduld is op bij UEFA en die extra weken zijn ons niet gegund. Maar het stadiondossier en het vergunningsdossier lopen verder."

"Ik verwijt niemand iets. We stellen vast dat UEFA een beslissing genomen heeft. De klok tikt en dat gaat zo snel dat ze geen risico willen nemen om in gevaar te komen."