• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bondsparket vraagt in beroep strengere straf voor Sa Pinto

  Worden het meer of minder dan drie wedstrijden schorsing?

  Terwijl Standard in beroep gaat tegen de schorsing van Ricardo Sa Pinto en de vrijspraak vraagt, wil het Bondsparket van de KBVB net dat de straf van de Portugese trainer verzwaard wordt. De Geschillencommissie Hoger Beroep buigt zich morgen over het dossier.

  Ricardo Sa Pinto kreeg van de Geschillencommissie drie speeldagen schorsing na zijn theaterstukje in de beker tegen Anderlecht. De Standard-trainer mist zo de duels tegen Waasland-Beveren en Gent en de bekerpartij tegen Oostende.

  Standard tekende al beroep aan tegen de straf en zal de vrijspraak pleiten. Maar ook het Bondsparket is niet tevreden met de uitspraak van de Geschillencommissie. Het dringt aan op een strengere straf. Het Bondsparket had Sa Pinto graag zes weken buitenspel gezet.

  De Geschillencommissie Hoger Beroep zal het dossier vrijdagmiddag opnieuw behandelen.